Småkakor
Badlakan och flip-flops med egna foton fixar du här
Påsktema

Påsklekar: 10 tips på lekar för hela familjen

Påsken va? Vilken grej ändå. Årets mest färgsprakande och lekfulla högtid är precis runt hörnet. En långhelg fylld med ägg, kycklingar, godis, påskpynt, mat och dryck. Och inte att förglömma: tid att spendera med nära och kära. Vilket kan vara både kul, roligt, trevligt och allt sånt där. Men också påfrestande. Påfrestande att umgås med folk så nära inpå under en längre tid. Just precis därför kan det vara en bra idé att blanda upp med roliga påsklekar som kan aktivera och underhålla alla påskfirare under påskfesten. Här kommer 10 tips på lekar och aktiviteter till årets påskfirande!

10 easter games
Påskgodis, påskpynt & andra roliga påsksaker!

Påsklekar för hela familjen!

1. Äggstafett 

Äggstafett är en rolig lagtävling som passar perfekt under påsken, aka äggens alldeles egna högtid. Deltagarna delas in i två lag, som bildar varsin rad. Därefter delas det ut en sked till varje deltagare. Den som står först i vardera rad får ett ägg som läggs i dennes sked. När startsignalen går är det dags att börja flytta ägget mellan samtliga deltagares skedar. Det lag som snabbast har förflyttat ägget mellan alla deltagare i laget har vunnit. Tappar man ägget får man börja om från början. För en äggstra spännande match, strunta i att koka äggen och gör er beredda på äggkaos! 

2. Äggjakt

Ingen påsk utan en klassisk äggjakt! Göm påskägg på väl utvalda platser, ute i trädgården eller inomhus till exempel. Sedan är det bara att låta alla äggsökare att sätta igång med letandet!

3. Picka ägg 

Denna lek utförs med fördel utomhus. Alla deltagare får ett ägg, hårdkokt är att rekommendera, och ställer sig två och två mittemot varandra. På given signal ska man picka ägget mot sin motståndares ägg. Den vars ägg går sönder åker ut ur tävlingen, och vinnaren av duellen går vidare att möta en annan deltagare vars ägg också har överlevt den första matchen. När det bara finns en deltagare med ett helt ägg kvar kan vinnaren koras.

  Påskägg

  Visa alla
  Påskägg i Presentask med Kaninöron
  Anthon Berg Mandelägg Lösgodis 2 kg
  Anthon Berg Mandelägg Lösgodis 2 kg
  599:-
  Made in Denmark
  Smarties Dinosaur Påskägg
  Twix Påskägg

  4. Tipspromenad med tema påsk

  Det är lätt hänt att det blir lite för mycket av det goda under påsken. All påskmat och påskägg kan göra att man blir lite för mätt och lite för trött. Vad passar då bättre än att få ut gästerna på en påskig tipsrunda? Dela upp i lag eller låt varje deltagare tävla för sig själv. Låt alla frågor vara kopplade till påsken och varför vi firar påsk

  5. Ägg Bowling

  Recept på den perfekta ägg bowlingen: hårdkokta ägg, tomma plastflaskor och ett gäng bowlingsugna personer. Plastflaskorna får agera käglor och äggen bowlingklot. 1 poäng för varje vält flaska, den som har flest poäng när tiden är slut vinner. En rolig påsklek som passar både inomhus och utomhus.

  6. Utklädnad 

  Det här är en riktig vattendelare. Antingen älskar man att klä ut sig, eller så hatar man det. Oavsett, så är det roligt att ha utklädnad med tema påsk på just påskmiddagen. Locka med ett fint pris till den som klär ut sig bäst och med störst engagemang. 

  7. Kasta godis i påskägg 

  Kast med liten… Godis! Här gäller det att ha tungan rätt i mun. Alla deltagare behöver varsitt tomt påskägg, du vet ett sånt där klassiskt i papp eller metall. Påskäggen ska delas och märkas med deltagarens namn och sedan läggas på golvet/marken, med insidan uppåt. När ägghalvorna är utplacerade, och deltagarna står på angiven plats, är det dags att dela ut godis. Små inslagna påskägg, eller annat godis med papper, såsom kexchoklad eller plopp till exempel, är att föredra. Vid startsignal är det dags att börja kasta, och försöka pricka sina egna ägghalvor med godis. Allt godis som ligger i ens egna halvor när allt godis är kastat, är det man vinner. 

  Chocolate carrot

  8. Påskquiz 

  Quiz är alltid en bra idé, och den ultimata leken vid påskbordet. Förbered en frågesport innehållande en bra blandning på frågor om påsken. 

  9. Påskig 3- kamp 

  En 3-kamp med olka tävlingsgrenar i påsktema.

  Jonglera med ägg. Du bestämmer själv om det ska vara riktiga ägg eller påskägg.

  Svans på påskharen/näbb på kycklingen. Här gäller samma upplägg som knorr på grisen. Ha en teckning föreställandes en påskhare eller kyckling och låt alla deltagare fästa svansen/näbben där den gissningsvis ska sitta, med förbundna ögon. Den som placerar den närmast rätt ställe vinner.

  Charader med påsktema.

  10. Paketleken med påskägg

  Du vet paketleken? Ja, den som vanligtvis utförs på, eller omkring, julafton. Precis den. Men byt ut julpappret mot ett påskägg. Alla köper något för en bestämd summa och lägger i det i ett påskägg. När påskfesten är i full gång och stämningen är på topp, är det dags att börja spela. Slå en tärning, 1 eller 6 = ta ett ägg. När alla påskägg är slut så får alla öppna sina ägg för att se innehållet. I runda två är det dags att sätta en tid, och sedan köra igång och spela igen. Det är nu det kan bli riktigt hetsigt, spela snabbt och sikta in dig på vad det är du vill vinna. Lycka till! 

  Påskpresenter

  Visa alla
  Ölbryggarkit - Brewbarrel
  Ölbryggarkit - Brewbarrel
  399:-
  Made in Germany
  Wally and Whiz Vingummi
  Wally and Whiz Vingummi
  Från
  79:-
  Made in Denmark
  Smart Äggkokare
  Smart Äggkokare
  349:-
  Jelly Belly Presentask
  Jelly Belly Presentask
  Från
  89:-

  Vill du ha fler tips på lekar?

  Det var våra 10 tips på lekar och aktiviteter inför årets påskhelg. Hoppas du hittar någon som du vill testa, vi utlovar skrattgaranti på samtliga lekar. Här hittar du ytterligare 25 tips på roliga lekar, som passar när som helst på året. 

  Mer påskinspiration!

  Fri frakt, wow
  Fri frakt vid köp över 499:-

  Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

  gåva
  One stop gift shop

  Skickar till mottagaren, slår in och skickar kort, vi löser allt

  Öppet köp
  90 dagars öppet köp

  och 2 års garanti på alla varor

  klappande händer

  Vad våra kompisar (ni), säger om Coolstuff

  4,6 av 5 stjärnor
  1949 recensioner
  Robert I.
  Verifierad kund

  Love games from my home land… thanks Would love to have a real Cornhole game…. The ones on Amazon are bad quality and cost way to much… send me info if you get the game… it was so popular when I was home last

  Emelie F.
  Verifierad kund

  Har alltid roliga saker och köpt flertalet gånger härifrån både till mig själv och andra. Ofta roliga nyhetsbrev också med en tvist som är väldigt personlig.

  Reine N.
  Verifierad kund

  Ni har väldigt mycket intressanta och roliga saker som man kan ge bort till relativt bra priser

  Hannah V.
  Verifierad kund

  Bara bra erfarenheter av Cool stuff! Snabb leverans, bra kommunikation i mail och bra grejor!

  Nina B.
  Verifierad kund

  Toppen, snabb service, bra sortiment med fina saker och bra alternativ på betalning.

  Kattie N.
  Verifierad kund

  Alltid snabb leverans, trevliga presenter! Ibland till mej själv…

  Alexandra F.
  Verifierad kund

  Bra beskrivningar av produkterna, tydliga bilder. Snabb leverans!

  Liisa V.
  Verifierad kund

  Födelsedagsbarnet blev överlycklig över just denna SlushyMaker👍

  Camilla R.
  Verifierad kund

  Coola saker till bra priser och snabb hantering av order

  Maria C.
  Verifierad kund

  Det gick bra med beställningen, betalning och leverans.

  Dan P.
  Verifierad kund

  Högt användningsbara varor som håller det de lovat.

  Per-anders Ö.
  Verifierad kund

  Bra ställe att handla - ibland lire kul - grejer.

  Paula L.
  Verifierad kund

  Enkelt och smidigt att beställa, snabb leverans.

  Gudrun A.
  Verifierad kund

  Hämtade hos paketombudet - Enkelt och smidigt!!

  Lotta N.
  Verifierad kund

  Var precis lika fint som jag föreställde mig.

  Lina R.
  Verifierad kund

  Alltid snabb leverans och kul sortiment.

  Carina E.
  Verifierad kund

  En absolut nödvändighet i mitt liv….

  Anna J.
  Verifierad kund

  Enkelt att beställa, snabb leverans

  Rosita H.
  Verifierad kund

  bra pris. snabb leverans. Superbra

  Angelica S.
  Verifierad kund

  Snabba leveranser och bra priser.

  Stand with Ukraine Hashtag