Småkakor
Avslutningspresenterna som värmer lärarnas och pedagogernas hjärtan!
Coolstuff logo med solglasögon, regnbåge och boll runt omkring

25 galet roliga lekar för vuxna och ungdomar

Att sluta leka är att sluta leva. Även om vuxna inte leker rollekar som barnen gör (eller ja, inte alla vuxna i alla fall) så ägnar vi oss trots allt åt lekandet i allra högsta grad. När det vankas jul eller midsommar envisas vi alltid med att leka, och när vi möter någon vi känner i affären låtsas vi att vi inte ser personen. Känner du att det är dags att steppa upp gejmet, bokstavligt talat? Fortsätt läsa!

Roliga lekar för vuxna inomhus

Låt oss börja inomhus med lite lugnare lekar! Många av dem går dock såklart lika bra att leka på terrassen eller uteplatsen när det är varmt ute. Bjud på en skvätt kaffe ur en av våra snygga muggar och koppar and let the game begin!

1. Gissa introt

Spela upp introt till en låt och låt deltagarna gissa vilken artist och låt det är. Ett poäng ges ut för varje rätt svar, både för artist och låt. Hur svaren ska ges får ni bestämma själva – deltagarna kan antingen skrika sitt namn eller ställa sig upp när de kan svaret. Om ni väljer det förstnämnda får ni dock se till att den mest ljudkänsliga grannen är bortrest.

2. Galenpanna

Alla deltagare börjar med att skriva upp en känd person för att sedan tejpa fast lappen i pannan på personen till höger. Sedan är det dags att klura ut vem man själv är genom att ställa ja- och nej-frågor till resten av gänget. Gå laget runt och låt alla ställa en fråga åt gången! Den som gissar rätt först vinner.

Brädspel

Visa alla
50 Clues
50 Clues
199:-
EXIT: The Game Escape Room-spel
EXIT: The Game Escape Room-spel
199:-
Made in Germany
Alfapet Sällskapsspel
Quick Way To Chess Spel

3. Trekamp med enkla men unika spel

Dra igång flera kluriga lekar för vuxna vid bordet! Om du vill slippa förberedelserna – och även slippa resa dig upp från bordet – passar det perfekt att satsa på en rolig trekamp med frågespel, kortspel och kortlekar från Coolstuff.

4. Två lögner och en sanning

Behöver du några roliga “lära känna-lekar” för vuxna? Låt alla deltagare skriva upp en sanning och två lögner om sig själva. Gå sedan laget runt och gissa på varandras påståenden! Leken leder garanterat till skratt och roliga diskussioner.

Två personer som spelar Harry Potter Trivia quiz

Vildare lekar för vuxna utomhus

När solen har börjat värma upp trädgården rekommenderar vi varmt att du tar lekandet utomhus istället! Då är det möjligt att satsa på lite vildare lekar som kräver mer utrymme – här får du sex exempel på buskul lekar för både fester och vardag.

5. Trekamp med utomhusspel

Trekamp är nyckeln till skrattkramp! I alla fall om du väljer att involvera spel och lektillbehör från Coolstuffs utbud av utomhusleksaker. Här hittar du massor av roliga kastspel men också ett enormt utomhus-yatzy och fotbollskrocket. Du kan även hitta ett färdigt lekset med klassiska trekampsutmaningar!

6. Vattenlek

Coolstuff erbjuder massor av skojiga vattenleksaker som kan förvandla trädgården till ett episkt vattenland för både stora och små – här kan du klicka hem uppblåsbara djur som sprutar vatten, coola vattenglidbanor och kompletta vattenparker.

7. Mölkky

Coolstuff erbjuder galaxens bästa och roligaste spel! Det finska kubbspelet Mölkky har tolv numrerade käglor som du ska försöka pricka. När du lyckas slå ner en får du lika många poäng som står på käglan. Om du slår ner fler än en får du lika poäng som antal käglor du slagit ner. Den som först når till exakt 50 poäng är vinnaren!

Fyra personer som spelar Mölkky utomhus

8. Klä av toarullen

Ge varje deltagare varsin toarulle. När startsignalen ljuder ska varje deltagare få av allt papper från rullen så snabbt som möjligt. När man är färdig så ropar man just det – genom rullen förstås.

9. Limbo

För den här klassiska leken behövs en lång pinne och två mänskliga hållare, eller en färdig limbo-uppsättning från Coolstuff. Deltagarnas uppgift är att gå under ribban genom att luta sig bakåt, och utan att nudda den förstås. Vid varje omgång sänks ribban lite grann. Om du nuddar ribban eller sätter händerna i marken åker du ut!

10. Akta väggen

Här får en person i taget ögonbindel och placeras cirka fem meter från en vägg med händerna bakom ryggen. Personen ska sedan backa så långt bak som möjligt, utan att röra väggen! Den som kommer närmst utan att nudda väggen vinner.

Lek & Spel

Visa alla
Personligt Fotopussel - Hjärta
179:-
Kan personaliseras
Koordinationsspel - Pindaloo
Badboll - Intex
Nya prylar

Roliga festlekar för vuxna

Behöver du lek-inspiration inför nästa fest? Här har vi samlat våra bästa tips på festlekar med alkohol inblandat! Glöm inte bort att klicka hem tillbehör till alkoholen och såklart festpynt och festdekorationer från Coolstuff. Vi erbjuder också massor av tillbehör till drinkar och baren samt andra partyprylar och tillbehör till festen!

11. Tippande tipsrunda

Ordna en tipsrunda i hemmet med frågor som “vem vinner trekampen?” eller “vem blir fullast under beer pong?”. Låt gästerna tippa på vad som ska hända helt enkelt, och ge ett fint pris till vinnaren i slutet av kvällen!

12.  Beer Pong

En odödlig festlek som knappast behöver närmare förklaring. Du kan såklart hitta en komplett uppsättning på Coolstuff bland alla våra andra roliga partyspel till festen!

13. Prosecco Pong

Samma grej, fast för festgänget som föredrar bubbel!

Ölglas som skålar

14. Pekleken

Vem är mest trolig att försova sig? Inte duscha på en vecka? Stalka någon? För varje påstående som sägs måste alla deltagare peka på en annan deltagare, och den som får mest fingrar riktade mot sig måste dricka.

15. Drunk or a kid?

Gå laget runt och låt varje deltagare berätta om en knäpp händelse, antingen från när man liten eller när man varit full. Sedan ska resten av festgänget gissa! Alla rätta svar tilldelas ett poäng (om man nu vill tävla).

16. Stå i rätt ordning

Festlekar för vuxna med uppdrag är alltid en höjdare! Den här leken passar perfekt för större fester där alla inte känner varandra så bra. Varje lag behöver minst fem deltagare och deras uppgift är att ställa sig i rätt ordning enligt de instruktioner du läser upp – exempelvis längst till kortast, äldst till yngst.

Drink & Bartillbehör

Visa alla
Vinylplattor Glasunderlägg 4-pack
Kylbrunn - Cool-Well
Kylbrunn - Cool-Well
695:-
Made in Denmark
Star Wars Stormtrooper Karaff
Wine Butler Vinglashållare

17. Detta visste ni inte om mig

Här ska varje gäst skriva upp en hemlig och rolig fakta om sig själv på en lapp. Lapparna läses sedan upp högt och så är det upp till alla gäster att gissa vem lappen handlar om. Den som gissar fel får dricka!

18. Trekamp med sjuka spel

Om det är någon gång man ska spela ett Boob Battle- eller Cock Fighting-duellspel så är det på festen! Klicka hem de sjukaste spelen från vårt utbud av skämtartiklar och skratta rumpan av er på förfesten.

19. Charader i två omgångar

Charader slår aldrig fel! För att göra det extra kul kan ni köra två omgångar – börja med vanliga charader och samla sedan ihop lapparna igen för nästa omgång. Nu får ni endast göra ljud och ansiktsuttryck för att beskriva det som står på lappen! Då ni redan vet vad som står på alla lappar är det ändå hyfsat enkelt att gissa, men framförallt otroligt roligt att titta och lyssna på.

Softybag Loungefåtölj

20. Viskleken

Många lekar som du gillade som barn lär du älska på festen som vuxen! Efter några drinkar lär viskleken resultera i riktigt sjuka meningar och flera skrattattacker.

21. Temaleken

Bestäm olika teman som exempelvis bilmärken, maträtter eller sminkprodukter. Gå laget runt och låt alla festdeltagare nämna varsin grej som passar in i kategorin. För långsam? Dags att dricka.

22. Musikquiz med Google Translate

Dela in gästerna i lag och utse en spelledare som sköter Google Translate. Kopiera in en engelsk låttext och översätt till svenska (eller tvärtom), och spela upp texten högt för alla. Laget som gissar rätt först får poäng!

Högtalare & Hörlurar

Visa alla
Hörlurar för Sömn - SleepPhones
Airpod-fodral Filmkaraktärer
10
Peace Hörlurshållare
Trådlösa Sovhörlurar
Nya prylar

23. Pandoras ask

Har du sett Paradise Hotel? Då vet du precis vad som gäller här! Låt alla festgäster skriva upp knäppa, sjuka och spännande frågor till varandra helt anonymt. Samla lapparna i en ask. Dra upp lapparna en åt gången och njut av den smått konstiga men ändå sjukt roliga stämningen som uppstår när frågorna ska besvaras.

24. Uppdrag hela kvällen

Ge varje gäst en liten lapp när de kliver innanför dörren på festen. På lappen finns ett roligt uppdrag som personen behöver genomföra under kvällen – kanske med en god drink som belöning. Var inte rädd för att skriva upp pinsamma och knäppa uppdrag!

25. Har du alibi?

Här ska alla deltagare skriva ner så konstiga frågeställningar som möjligt på olika lappar. När ett påstående sedan läses upp måste alla deltagare ge en bortförklaring inom fem sekunder – men man får bara ge ett svar på två ord som börjar med initialerna i sitt namn! På frågan “varför bjöd du inte mig till din pudelutställning?” kan Börje Svensson till exempel svara: “Bäst så.” Den som inte svarar inom fem sekunder måste dricka!

Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

gåva
One stop gift shop

Skickar till mottagaren, slår in och skickar kort, vi löser allt

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

klappande händer

Vad våra kompisar (ni), säger om Coolstuff

4,6 av 5 stjärnor
1949 recensioner
Robert I.
Verifierad kund

Love games from my home land… thanks Would love to have a real Cornhole game…. The ones on Amazon are bad quality and cost way to much… send me info if you get the game… it was so popular when I was home last

Emelie F.
Verifierad kund

Har alltid roliga saker och köpt flertalet gånger härifrån både till mig själv och andra. Ofta roliga nyhetsbrev också med en tvist som är väldigt personlig.

Reine N.
Verifierad kund

Ni har väldigt mycket intressanta och roliga saker som man kan ge bort till relativt bra priser

Hannah V.
Verifierad kund

Bara bra erfarenheter av Cool stuff! Snabb leverans, bra kommunikation i mail och bra grejor!

Nina B.
Verifierad kund

Toppen, snabb service, bra sortiment med fina saker och bra alternativ på betalning.

Kattie N.
Verifierad kund

Alltid snabb leverans, trevliga presenter! Ibland till mej själv…

Alexandra F.
Verifierad kund

Bra beskrivningar av produkterna, tydliga bilder. Snabb leverans!

Liisa V.
Verifierad kund

Födelsedagsbarnet blev överlycklig över just denna SlushyMaker👍

Camilla R.
Verifierad kund

Coola saker till bra priser och snabb hantering av order

Maria C.
Verifierad kund

Det gick bra med beställningen, betalning och leverans.

Dan P.
Verifierad kund

Högt användningsbara varor som håller det de lovat.

Per-anders Ö.
Verifierad kund

Bra ställe att handla - ibland lire kul - grejer.

Paula L.
Verifierad kund

Enkelt och smidigt att beställa, snabb leverans.

Gudrun A.
Verifierad kund

Hämtade hos paketombudet - Enkelt och smidigt!!

Lotta N.
Verifierad kund

Var precis lika fint som jag föreställde mig.

Lina R.
Verifierad kund

Alltid snabb leverans och kul sortiment.

Carina E.
Verifierad kund

En absolut nödvändighet i mitt liv….

Anna J.
Verifierad kund

Enkelt att beställa, snabb leverans

Rosita H.
Verifierad kund

bra pris. snabb leverans. Superbra

Angelica S.
Verifierad kund

Snabba leveranser och bra priser.

Stand with Ukraine Hashtag