Passa på! Adventskalendrar till kanonpriser!

Coolstuff

We have
just the thing

klimatkompensering

Klimatkompensering

Alla CoolStuffs leveranser klimatkompenseras till 100 % från vårt lager i prylgalaxen ut till våra kunder. Det innebär ingen extra kostnad för dig som kund, och vi gör det oavsett vilket fraktsätt du valt – en lösning som är bra både för dig som kund och inte minst för miljön!

Vad är klimatkompensation?

Klimatkompensation är en finansiering av en klimatåtgärd utanför den egna verksamheten, som ofta sker genom stöd till klimatkompensationsprojekt. Åtgärden leder till en utsläppsreduktion som är (minst) lika stor som de utsläpp som ska kompenseras.

Klimatkompensationsprojekten ger också, utöver själva klimatnyttan, ofta positiva sociala och ekonomiska effekter i utvecklingslandet där projektet skapas.

Vi inkluderar alltid klimatkompensationen

Sedan 2018 klimatkompenserar CoolStuff alla leveranser från vårt lager i prylgalaxen ut till våra kunder till 100 %. Det sker oavsett vilket fraktsätt kunden valt, och innebär ingen extra kostnad för kunden – en lösning som är bra både för våra kunder och inte minst för miljön! Vår klimatkompensation görs i samarbete med Tricorona Climate Partner som varje år går igenom våra försändelser och beräknar hur mycket koldioxidutsläpp de skapat. Utifrån dessa beräkningar klimatkompenserar vi sedan vår verksamhets totala utsläpp ton för ton.

För 2018 uppgick CoolStuffs klimatkompensation till 185 ton koldioxid.

Vilket projekt stödjer CoolStuff?

CoolStuff har valt att genom klimatkompensation stödja projektet LifeStraw i Kenya.

I Butere, Kenya, är tillgången till rent vatten låg och vatten till matlagning och dryck behöver renas innan användning. Reningen sker oftast genom kokning, och då används ved som tagits från närområdet, vilket anstränger de redan utsatta skogarna och deras ekosystem. LifeStraw är en teknologi som gör det enklare för användarna att effektivt och klimatsmart filtrera sitt vatten hemma. LifeStraw kräver varken elektricitet eller öppen eld, utan reningen sker med gravitationens hjälp.

  • Genom distribution av LifeStraw förbättras livsförutsättningarna för invånarna, då tillgången på rent och säkert vatten ökar. Projektet har hittills gett mer än 4,5 miljoner människor tillgång till rent vatten.
  • Vid användandet av LifeStraws reningsteknik minskar även trycket på skogarna och de naturliga ekosystemen. Att behålla skogarna är viktigt i och med att träd och andra växter binder koldioxid, vilket minskar den globala klimatpåverkan. LifeStraw minskar CO2-utsläppen med 2 073 000 ton årligen.
  • Hittills har nästan en miljon LifeStraw distribuerats i regionen, vilket dessutom har skapat nya arbetstillfällen med bra villkor.

Certifiering garanterar kvalitet

LifeStraw är certifierat enligt den globala ideella stiftelsen Gold Standard (initierad av bland annat WWF International och Greenpeace International).

Kolla in den här videon för mer information om hur vi klimatkompenserar

Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

gåva
One stop gift shop

Skicka till mottagaren, slå in och skicka kort, vi löser allt

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

Stand with Ukraine Hashtag

Din kundvagn

😊

Ett ögonblick, vi laddar din kundvagn