Fyll tomtesäcken med godis, choklad och ätbara klappar!

Coolstuff

We have
just the thing

Påskägg

Vad vore påsken utan påskägg? Oavsett om du tror på Påskharen eller ej, så tror du i alla fall på makalöst härliga påskägg! Och just de äggen hittar du hos på CoolStuff. Unna dig själv ett ovanligt ägg eller ge bort till någon som du tycker om för att göra påskfirandet till något alldeles extra gott.
Letar du efter fler roliga grejer för denna speciella högtid? Besök då vår sida där vi samlat alla våra favoriter till påsk!

När ger man påskägg?

Därom tvista de lärde! Eller rättare sagt, det skiljer sig från land till land. I Danmark och Tyskland är det vanligt att man ger påskägg på påskdagen medan man i Norge oftast ger påskägg på påskafton. I Sverige finns det också en del regionala skillnader, på vissa platser är det vanligt att man ger påskägg redan på skärtorsdagen medan andra har äggjakt på påskafton.

Att dagarna skiljer sig åt beror på vad påskäggen förknippas med, och vad som egentligen firas. Påskharen, som ju av många förknippas med påskäggen, kommer i Tyskland av tradition på påskdagen, medan haren i Sverige ofta kommer skuttandes redan på påskafton. Om man däremot förknippar påskäggen till traditionen med påskkärringar är det istället skärtorsdagen som blir den stora påskäggsdagen i Sverige. Och beroende på var i Finland man befinner sig kan påskäggen (och påskhäxorna) förekomma antingen under påskhelgen eller redan på Palmsöndagen, det vill säga söndagen innan själva påskfirandet. När man får påskägg beror alltså helt på var man bor!

När letar man påskägg?

När letar man påskägg då? Det beror ju som sagt på var man bor, men också på vilket tillvägagångssätt man har med sina påskägg! Antingen letar man inte alls, utan lämnar bara över påskägget till mottagaren utan någon motprestation alls (tråkigt, eller hur?!) eller så gömmer man påskägget på ett klurigt ställe och låter mottagaren leta rätt på ägget. En äggjakt alltså – betydligt roligare!

Och det finns mycket att tänka på när man gömmer påskägg! Det ska ju vara klurigt, men inte för klurigt! Och det är viktigt att inte din hungriga granne hittar äggen före barnen gör det! Tänk på att desto svårare gömställe du valt, desto mer tid kan ju mottagaren tänkas behöva för äggjakten. Om man ska vara riktigt ägg-strem kanske man gömmer olika delar av ägget på olika ställen så att äggletaren behöver flera dagar på sig för att hitta allt! Fast då finns risken att äggletaren gör uppror, så att du får krypa till korset och själv leta fram påskäggen.

Påskägg utan godis

Påskägg med godis i, eller utan? Det är ju en bra fråga och det hela hänger kanske på om påskharen tycker att mottagaren varit snäll och förtjänar lite påskgodis! De allra flesta uppskattar nog påskägg med godis lite mer, men självklart finns det personer som föredrar påskägg utan godis också. Det galnaste exemplet på påskägg utan godis måste vara de utsmyckade Fabergéäggen! Visste du att det allra första Fabergéägget gjordes på beställningen av tsar Alexander III av Ryssland som en nätt påskpresent till sin fru Maria Fjodorovna? Hon blev väldigt imponerad, och det slutade med att tsaren fick göra återkommande beställningar av ägg till varje påsk. Det kostade nog en rejäl slant, och kanske ångrade tsaren att han inte satsat på ett enklare påskägg med godis istället?!

Påskägg barn

Klart kidsen ska få lite påskgodis! Fast vår rekommendation är att du skickar ut dem på en rejäl äggjakt först – då får du lite välförtjänt egentid samtidigt som barnen får rolig motion på köpet. Om vi får komma med tips så föreslår vi att du gömmer några Mega Kinderägg ute i trädgården nånstans. Kanske hängandes i äppleträdet, gömda bakom den stora busken eller klurigt inkilade i stenmuren, den där påskharen är en lurig typ!

Påskägg till pojkvän

Ett påskägg till mannen i ditt liv, det låter väl bra? Kanske är du på jakt efter ett påskägg till pojkvännen din, eller din äkta make. Oavsett om du låtsas att det är påskharen som äntligen har hittat fram, eller om du själv tar äran av att ha fixat det ultimata påskägget till mannen, kan vi lova att han blir riktigt glad!

Påskägg till flickvän

Det är väl givet att flickvännen ska få ett påskägg av sin partner. Frågan är ju vad för typ av påskägg som tjejen tycker om. Som tur är har CoolStuff flera olika typer av påskägg, så det är bara att välja och vraka! Varför inte ställa till med en mysig påskmiddag och i samma veva ge ett fancy påskägg till din partner?

Påskägg till vuxna

Påskägg till alla, även påskägg till vuxna såklart! Påskharen gillar såklart vuxna också, även om vuxna kanske vill ha lite andra typer av påskägg än de som barn gillar. Vi har laddat sortimentet med påskägg för vuxna, som till exempel godisägg med vuxnare smaker och andra riktigt speciella påskägg!

Äggjakt

Äggjakt eller det engelska uttrycket “egg hunt” kallas själva leken då man ska hitta de gömda äggen. Oftast anordnas äggjakten för barn, men det behöver ju inte betyda att vuxna inte får delta! Ett tips är att gömma äggen med olika svårighetsgrader, så att vissa blir lätta att hitta (vilket glädjer yngre deltagare) medan andra ägg blir lite kluriga att leta rätt på. Vill du bjuda in till en äggjakt med äggstra allt kan du förutom påskäggen dessutom gömma vanliga hårdkokta ägg! Då blir det ett större antal ägg som måste hittas vilket gör äggjakten extra rolig! Lyckas alla hitta varsitt godisägg eller är där någon som bara får vanliga?

Fördelen med att ha hårdkokta ägg i äggjakten är att de kan användas i ytterligare en lek, nämligen äggpickning (även kallat äggknackning). Äggpickning spelas en mot en där man helt enkelt pickar/knackar toppen på sitt oskalade ägg mot motspelarens. Förlorar gör den vars ägg går sönder först. Varför inte organisera en liten äggpickar-turnering innan påskmiddagen, så kan ni äta upp de pickade äggen efteråt – det blir både roligt och nyttigt!

Easter eggs in games and software

Påskägg i spel? Jo, fast nu handlar det inte om chokladägg! På engelska pratar man om “easter eggs in video games”, men vad är det? Jo ett “easter egg” är en gömd överraskning i ett spel, ett program eller rent av i en film, och de brukar kräva att man är både nyfiken och uppmärksam! De flesta easter eggs kommer från spelens värld, där spelaren kan hitta riktigt roliga grejer som gömda levels, små extra spel eller knasiga budskap från skaparna av spelet. Spelen Fallout och Fallout 2 är till exempel fulla av roliga hänvisningar till klassiska filmer som Den onde, den gode, den fule och Monty Python and the holy grail. Ibland är spelutvecklare dessutom riktigt lömska typer! I spelet GTA: San Andreas kämpar man för att ta sig upp på pelaren till bron som förbinder Las Venturas med San Fierro och tänker att där ju måste vara något gömt på toppen som belöning för allt slit, men när man väl kommit upp hittar man en skylt med budskapet “There are no Easter eggs up here. Go away!” – tack för den!

Även i filmer dyker det upp knasiga påskägg, exempelvis i Indiana Jones och Jakten på den försvunna skatten där ett guldföremål är dekorerat med hieroglyfer som föreställer både R2-D2 och C3PO, som ju hör hemma i Star Wars! Lustiga easter eggs finns även i vissa software, tjänster och program. I en tidig version av Microsoft Office gömde sig bland annat ett easter eggs i form av ett pinball-spel i Microsoft Word – perfekt för att liva upp en tråkig dag på kontoret! Och har du förresten testat att söka på “askew”, det vill säga det engelska ordet för “snett”, i sökfältet på Google?!

Det är alltså inte bara i den riktiga världen man kan leta efter påskägg utan även i software, filmernas och spelens värld. Happy egg hunting!

Produkter i Påskägg

Sortera och filtrera

17 produkter

17 produkter

Visar 17 av 17
Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

gåva
One stop gift shop

Skicka till mottagaren, slå in och skicka kort, vi löser allt

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

Stand with Ukraine Hashtag

Din kundvagn

😊

Ett ögonblick, vi laddar din kundvagn