Fira kärleken - hitta Alla hjärtans dag-presenterna idag

Coolstuff

We have
just the thing

Påsk

Fira påsk 2023 med stil med vårt påskgodis, påskpynt och andra roliga påsksaker! Vet du förresten varför vi håller på med harar och ägg på påsken? Det är för att det är fruktbarhetens högtid - ägget symboliserar fruktbarhet och haren gillar ju att pippa. Nu vet du. Glad påsk!

Klart att du ska ladda upp rejält inför påsk! Vi på CoolStuff älskar högtider och påsken är verkligen inget undantag. Här har vi samlat alla våra favoritprylar som kan tänkas höra högtiden till. Så vill du att påskharen ska fylla äggen med något kul och lite ovanligt är detta stället du ska leta på.

Och det är ju svårt att hålla kolla på alla högtider, but we got you! Om du undrar när är det påsk och fakta om påsken har vi massor av fakta, tips, guider och inspiration om påsken här.

Fjädrar, guldägg och andra påsksaker

Det här firandet med ägg är faktiskt lite av ett mysterium. Låt oss ta på läsglasögonen och djupdyka ner i historien för att reda ut grejen med påskägg. Det visade sig att under fastan innan påsk var det förbjudet för kristna att äta ägg, mjölk och socker (låter nästan som en trendig diet). Inte undra på att man festade loss totalt när det äntligen var fritt fram för dessa delikatesser. Själva målandet och pyntandet av äggen uppkom någon gång under 1200-talet i östra Europa. Vi fick vänta dock ända till 1873 innan Joseph Fry lät det första chokladpåskägget se dagens ljus. Det var i och för sig bara för de riktigt välbeställda. Först på 1950-talet började mer budgetvänliga chokladägg komma ut på marknaden. Dock måste vi ändå tillskriva Fabergé som världens mest kända påskägg. Och de var inte ens menade att ätas! När Tsar Alexander III skulle ge sin hustru en fin gåva till påsk sparade han inte på krutet. Av den berömda juveleraren Peter Carl Fabergé beställdes ett ägg med en höna och äggula i guld, dekorerat med diamanter och en en liten vacker rubin. Ganska långt från dagens chokladägg alltså, även om vi hellre sätter tänderna i de sistnämnda!

Påskpynt, påskgodis och all denna mat!

Ett säkert vårtecken är utan tvekan påsken. Oavsett hur den firas runt om i världen så har alla en viktig sak gemensamt: man ska äta gott och man ska äta mycket. Och med gott menar vi givetvis massor av godis! För även om maten kan variera mycket så vågar vi nog påstå att kärleken till godis är global. De stunder du inte orkar äta av det goda så finns det tid för pyssel och och annat mys man gärna gör med sina nära och kära. Därför vill vi samla alla våra favoriter bland påskpynt och påskgodis som kan tänkas höra högtiden till. På så vis kan du ägna dig åt det riktigt essentiella istället. Här på CoolStuff hittar du alla möjliga påsksaker och påskgodis!

Är du trött på att fylla tomma påskägg med massa godis? Varför inte köpa ett påskägg som är godis i sig självt? Spana in vår sida där vi samlat de smaskigaste påskäggen eller varför inte testa vår presentgenerator för att lägga till något annat oväntat i ägget! Ha en riktigt god och glad påsk!

Produkter i Påsk

Sortera och filtrera

125 produkter

125 produkter

Jelly Belly Presentask
Från
89:-
Visar 48 av 125 Ladda fler produkter
Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

gåva
One stop gift shop

Skickar till mottagaren, slår in och skickar kort, vi löser allt

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

Stand with Ukraine Hashtag

Din kundvagn

😊

Ett ögonblick, vi laddar din kundvagn