Fira kärleken - hitta Alla hjärtans dag-presenterna idag

Coolstuff

We have
just the thing

sommartid-dags-att-stalla-om-klockan

Sommartid 2023 – Dags att ställa om klockan

  • Natten mellan den 25-26 mars går vi över till sommartid
  • När klockan slår 02:00 vrids den fram till 03:00 


Klockan behöver bara vridas fram eller tillbaka vid två olika tidpunkter varje år, men ändå lyckas många av oss glömma bort vad som gäller vid dessa tillfällen. När ändrar vi till sommartid? Ska vi vrida fram eller tillbaka klockan när det blir sommartid? Det här är två frågor som går varma i Googles sökmotorer under våren. År 2023 är det i alla fall på natten mellan den 25:e och 26:e mars som klockan ska ställas om till sommartid. Då är det dags att ställa fram grillen och trädgårdsmöblerna, och klockan såklart! Konceptet med vintertid och sommartid hittades faktiskt på redan under tidigt 1900-tal, och på den tiden handlade det om att vinna dagsljus för att spara på olja och energi.

Stressad man tittar på sin klocka för sommartid

Vilken tid ställs klockan om till sommartid?

Det är sällan någon som blir ledsen när sommartid slår över till vintertid den sista söndagen i oktober. Man vinner ju en hel timmes extra sömn! Den där timmen måste dock tas någonstans ifrån, och det sker när vintertid övergår till sommartid den sista söndagen i mars. Direkt när klockan slår 02:00 vrids den fram till 03:00 istället, vilket tyvärr betyder att du förlorar en timme istället. Om du har ett armbandsur eller en väggklocka behöver dessa alltså vridas fram, men om du däremot brukar hålla koll på tiden via en smartphone behöver du inte ställa om klockan till sommartid. Det löser den helt på egen hand!

Kvinna som vilar i trädgården i en portabel hängmatta

Världens bästa sommar med grejer från Coolstuff

Risken är ganska stor att du vaknar upp tröttare än vanligt en särskild söndag i slutet av mars. Men att du förlorar en timmes sömn gör inte så värst mycket när du väl inser hur mycket roligheter som väntar. Våren och sommaren är trots allt mångas favoritårstider, och det finns flera anledningar till det. Plötsligt går det att vara utomhus igen under längre perioder, fylla upp de uttömda D-vitaminnivåerna och ägna sig åt riktigt roliga aktiviteter! Här finner du massor av tips på spännande prylar inför våren och sommaren!

3 personer slappnar av på stranden i sommartid

Ordna en fest i sommarens ära

Finns det något härligare än att duka upp ett festbord ute i en grönskande trädgård? Servera goda drinkar, dansa i gräset tills sent in på natten och bara umgås med alla dina nära och kära? På Coolstuff hittar du allt du behöver för att ordna den bästa midsommarfesten eller sommarfesten! Vi erbjuder till exempel mängder av galna och unika partyspel, men också grilltillbehör som låter dig servera en riktigt smaskig sommarmåltid.

Outlust Portabel Eldstad vid strandkanten av en sjö i kvällsljus

Prylar för slappa sommardagar

En annan underbar grej med sommaren är att trädgården förvandlas till ett extra vardagsrum. På vintern behöver du oftast hålla dig inom hemmets fyra väggar, men på sommarhalvåret skapas plötsligt mycket mer utrymme och på så vis fler möjligheter! Vi rekommenderar varmt att du investerar i saker och tillbehör till trädgården som får både dig och familjen att vilja spendera så mycket tid som möjligt utomhus. På en slapp och varm sommardag passar det perfekt att leka utomhus med våra uteleksaker eller bada i poolen med våra vattenleksaker. Eller varför inte låta resten av familjen leka medan du själv slappnar av med en spännande roman i hängmattan? När du känner behov av ett miljöombyte är det lätt att bara packa en väska med uppblåsbara badmadrasser och coola badringar och bege sig iväg till närmsta badplats. Glöm inte bort att spana in våra handdukar till stranden och smarta picknicktillbehör för en riktigt härlig utflykt.

Glad kvinna på stranden, gigantisk badring i form av en enhörning

Så blir du coolast på stranden
Bild av @jenniehillevi

Allt du behöver för camping och friluftsliv

Brukar du ägna somrarna åt härliga camping- och friluftsaktiviteter? Ta en titt i vårt utbud av campingtält och andra smarta campingprylar! Här finner du tält i olika utformningar och storlekar, men även andra tillbehör som underlättar eller förbättrar din vildmarksupplevelse. Du kanske vågar testa en av våra uppblåsbara kajaker och båtar vid nästa äventyr? Vi har även ett brett utbud av tillbehör och prylar till glamping. Här hittar du allt från smarta pop up-tält till en soluppvärmd dusch, bärbara loungefåtöljer och en mini-espressomaskin – riktigt bekväma och lyxiga prylar som lär falla dig i smaken som vildmarks-newbie.

Vår & Sommar

Visa alla  
Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

gåva
One stop gift shop

Skickar till mottagaren, slår in och skickar kort, vi löser allt

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

Stand with Ukraine Hashtag

Din kundvagn

😊

Ett ögonblick, vi laddar din kundvagn