Småkakor
KAMPANJ: Badboll för endast 5kr!
man i friluftslivet och campar

Packlista för camping- och vandringsresor

Att vistas i naturen är för många en avkopplande och rolig upplevelse! Om du däremot packar vandringsryggsäcken eller campingväskan på fel sätt är risken stor att upplevelsen förvandlas till raka motsatsen. Vi på Coolstuff vill att du ska kunna njuta till fullo av det som naturen har att erbjuda, och därför har vi skapat en komplett guide för hur du bör packa inför vandringen eller campingsemestern. Vi levererar såklart även grymma tips på friluftsprylar och campingtillbehör som kan förgylla utflykten!

Så packar du som ett geni

En packlista för vandring eller camping  varierar förstås ganska mycket beroende på hur länge du ska vara borta och vad som står på agendan under utflykten. “Packa smart” och “packa lätt” är dock några ledord du alltid bör ha i bakhuvudet när du skriver din packlista. Om du däremot ska iväg på till exempel tältsemester med bilen är det kanske inte lika viktigt att packa lätt, till skillnad från när du ska iväg på vandring i fjällen i en vecka. Anpassa helt enkelt din packlista efter utflyktens premisser! Se också till att använda bekväma och högkvalitativa ryggsäckar och väskor i en passande storlek.

Kvinna som dricker morgonkaffe utanför campingtält i skogen

Sömn, komfort och mat – grunden till ett lyckat äventyr

Oavsett vilken typ av friluftsmänniska du är så finns det tre saker som är grundläggande för en härlig upplevelse i naturen. Du behöver en trygg och skön plats att sova på, men också bra kläder på kroppen och god mat i magen.

1. Tält

Att packa tält är förstås ett måste oavsett hur många nätter du ska vara borta. Coolstuff erbjuder campingtält i flera olika storlekar och former, men också med varierande funktioner. Du kanske vill investera i ett tält för biltaket, ett ultrasmidigt pop up-tält för festivalen eller ett mysigt canvastält för den lyxiga glamping-semestern?

Outlust taktält monterat på bil utomhus

  2. Liggunderlag och sovsäck

  Förutom själva tältet finns det en rad andra prylar som alltid hör hemma på både vandring-packlistan och camping-packlistan. Oavsett om du gör en packlista för tre dagar eller en packlista för en vecka behöver både sovsäck och liggunderlag stå med. För avslappnade campingturer där du inte behöver bära med dig packningen särskilt långt kan däremot ett varmt täcke och en skön kudde från Coolstuff räcka alldeles utmärkt!

  3. Ombyte

  När du skriver en packlista för dagsturen längs vandringsleden behöver du oftast inte skriva ner “extrakläder”. Se istället till att klä dig i flera lager! Då behöver du inte packa ner några extra kläder utan kan istället anpassa din klädsel om vädret skulle slå om. När du däremot skriver packlistan för sju dagar uppe på fjället – eller längs vägarna med ett tält i bakluckan – behöver du komma ihåg att packa ner ombyten som räcker för hela resans gång. Oavsett vilken typ av äventyr som väntar är det dock ett smart val att klä sig enligt lager på lager-principen för att spara på utrymmet i packningen.

  4. Mat- och köksutrustning

  Äta bör man, annars dör man. Beroende på hur länge du ska vara borta, och hur begränsat packutrymme du har, gäller det att packa smart när det kommer till matlagning och råvaror. Coolstuff erbjuder mängder av olika sorters campingtillbehör för matlagning ute i naturen! Här hittar du allt från smarta Frozzypack-matlådor till kylväskor, engångsgrillar, grilltillbehör och praktiska friluftsbestick. Du som gärna lyxar till det lite extra kan till och med hitta en portabel espressomaskin, smoothie-blender eller vattenkokare. Vi rekommenderar även att du packar med dig lite choklad och godis för energi (och för att det är sjukt gott helt enkelt)!

  Gör camping- och vandringsresan lite roligare

  Visa alla
  Pop-up-tält - Outlust
  Rea
  Pop-up-tält - Outlust
  497:50 995:-
  50%
  Hängkoja - Outlust
  Hängkoja - Outlust
  1 795:-
  Sovsäcksoverall - Outlust
  Rea
  Sovsäcksoverall - Outlust
  Från
  159:80 799:-
  80%
  Uppladdningsbara Värmesulor - Outlust

  Hjälpmedel och underhållning – valbart, men ack så härligt!

  Tält, kläder och mat är ju rent krasst det enda du behöver för att överleva i naturen. Men du kanske inte bara vill överleva – du kanske vill känna att du lever också? Om du vill göra din vistelse i vildmarken ännu mer njutbar finns det ingen som helst skam i att packa ner några bekväma och praktiska reseprylar!

  5. Smarta och praktiska mobiltillbehör 

  Att sitta med mobilen under hela vildmarksäventyret är kanske inte önskvärt, men det betyder inte att mobilen måste lämnas hemma. Den lilla hjälpredan är ju faktiskt väldigt viktig att ha med ur ren säkerhetssynpunkt! Mobilen kan också användas för att föreviga äventyret, och för att varva ner med en god bok i tältet innan läggdags. Vildmarken brukar dock inte erbjuda några eluttag och då är det viktigt att ha med en powerbank som kan ge kraft åt luren när du behöver det. Vi erbjuder även vattentäta mobilfodral och flera andra smarta mobiltillbehör!

   6. Produkter som underlättar och förgyller ditt äventyr

   I vår kategori med miljövänliga och hållbara produkter går det att hitta en hel del prylar som kan förgylla dina stunder i naturen. Du kanske får mens precis innan resan och oroar dig för att behöva krångla med bindor och tamponger mitt ute i vildmarken? Klicka hem några smarta menstrosor så är problemet ur världen! Här kan du till och med hitta en bärbar tvättmaskin på ynka 180 gram som låter dig tvätta kläder på språng. Handdukar är en annan sak som kanske inte behövs ute i naturen, men som däremot kan vara väldigt skönt att ha efter du tvättat händerna i bäcken eller tagit ett morgondopp i sjön.

   7. Spel och kortlekar

   Att njuta av varandras sällskap är lite av hela grundidén med ett friluftsäventyr, och det finns flera olika sätt att göra det på! Om det finns plats i packningen lär du inte ångra dig om du packar ner några roliga kortspel och kortlekar. Coolstuff erbjuder mängder av unika och roliga frågespel som passar perfekt att roa sig med när mörkret börjar falla utanför tältduken.

   Fri frakt, wow
   Fri frakt vid köp över 499:-

   Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

   gåva
   One stop gift shop

   Skickar till mottagaren, slår in och skickar kort, vi löser allt

   Öppet köp
   90 dagars öppet köp

   och 2 års garanti på alla varor

   klappande händer

   Vad våra kompisar (ni), säger om Coolstuff

   4,6 av 5 stjärnor
   1949 recensioner
   Robert I.
   Verifierad kund

   Love games from my home land… thanks Would love to have a real Cornhole game…. The ones on Amazon are bad quality and cost way to much… send me info if you get the game… it was so popular when I was home last

   Emelie F.
   Verifierad kund

   Har alltid roliga saker och köpt flertalet gånger härifrån både till mig själv och andra. Ofta roliga nyhetsbrev också med en tvist som är väldigt personlig.

   Reine N.
   Verifierad kund

   Ni har väldigt mycket intressanta och roliga saker som man kan ge bort till relativt bra priser

   Hannah V.
   Verifierad kund

   Bara bra erfarenheter av Cool stuff! Snabb leverans, bra kommunikation i mail och bra grejor!

   Nina B.
   Verifierad kund

   Toppen, snabb service, bra sortiment med fina saker och bra alternativ på betalning.

   Kattie N.
   Verifierad kund

   Alltid snabb leverans, trevliga presenter! Ibland till mej själv…

   Alexandra F.
   Verifierad kund

   Bra beskrivningar av produkterna, tydliga bilder. Snabb leverans!

   Liisa V.
   Verifierad kund

   Födelsedagsbarnet blev överlycklig över just denna SlushyMaker👍

   Camilla R.
   Verifierad kund

   Coola saker till bra priser och snabb hantering av order

   Maria C.
   Verifierad kund

   Det gick bra med beställningen, betalning och leverans.

   Dan P.
   Verifierad kund

   Högt användningsbara varor som håller det de lovat.

   Per-anders Ö.
   Verifierad kund

   Bra ställe att handla - ibland lire kul - grejer.

   Paula L.
   Verifierad kund

   Enkelt och smidigt att beställa, snabb leverans.

   Gudrun A.
   Verifierad kund

   Hämtade hos paketombudet - Enkelt och smidigt!!

   Lotta N.
   Verifierad kund

   Var precis lika fint som jag föreställde mig.

   Lina R.
   Verifierad kund

   Alltid snabb leverans och kul sortiment.

   Carina E.
   Verifierad kund

   En absolut nödvändighet i mitt liv….

   Anna J.
   Verifierad kund

   Enkelt att beställa, snabb leverans

   Rosita H.
   Verifierad kund

   bra pris. snabb leverans. Superbra

   Angelica S.
   Verifierad kund

   Snabba leveranser och bra priser.

   Stand with Ukraine Hashtag