Spread the love! Hitta Alla hjärtans dag-presenter här

Coolstuff

We have
just the thing

Midsommar

Midsommar är runt hörnet och äntligen har den svenska sommaren anlänt. Det är dags för små grodorna och att danska kring midsommarstången, tända grillen, plocka blommor, äta sill och potatis och skåla för nu är sommaren här! Men vad säger väderleksrapporten, sol eller regn på midsommar? Lugn, vi har allt du kan tänka dig att behöva för ett extra roligt party både inne och ute. Skapa de bästa minnena med dina vänner. Vi har de roligaste spelen och tillbehören inför coolaste midsommarfesten!

När är midsommar 2022?

Midsommarafton infaller alltid i juni i samband med sommarsolståndet. I år är midsommarafton den 24:e juni och midsommardagen den 25:e juni. Förr firades alltid Midsommarafton den 23:e juni men eftersom midsommar oftast va lite stökiga och ansågs förstöra arbetsveckan infaller nu midsommarafton alltid på en fredag mellan den 20 och 26 juni.

Hur firas midsommar och varför firar man midsommar?

Visst är det härligt att njuta av den Svenska sommaren. Och vad är inte mer svenskt än Midsommar. Midsommar firas i Sverige sedan 300-talet. Idag är midsommar en blandning mellan gamla och nya traditioner. Förr firade man midsommar för att fira Johannes döpare. Idag handlar midsommar mer om att fira in sommaren, att värmen har kommit och att dagarna är längre och ljusare. Man firar främst midsommar med sina vänner och familj och en svensk traditionell midsommar inkluderar midsommarstång, dans och lek, blommor i håret och såklart midsommarmat. Själva midsommarstången klär man med gröna blad och midsommarblommor. Man tror att midsommarstången kommer från Tyskland och att det från början är ett kristet kors.

Midsommarlekar

På midsommar ska man självfallet leka lekar. Det är en gammal tradition som än idag lever vidare och vem älskar inte att leka lekar. Att hoppa säck och att ha dragkamp i all ära men varför inte kolla in CoolStuffs roliga lekar och göra midsommar lite extra roligt. Spexa till det med Dick Head Kastspel eller Boob battle Duellspel.

Vad äter man på midsommar?

Midsommarmenyn har sett likadan ut sedan i början av 1900-talet. Mycket av den mat vi äter idag under högtiderna i Sverige är densamma, dvs färskpotatis, sill, lax etc. Men något som är alldeles extra med midsommar är jordgubbarna! Förr i tiden va denna maten mest tillgänglig för överklassen. Idag är det inte heller helt ovanligt att man drar igång grillen framåt kvällen. Och nubben får man inte glömma. Skål!

Sortera och filtrera

9 produkter

9 produkter

Visar 9 av 9
Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Gäller standardleverans till ombud

Vi har snabba leveranser
1-3 dagars leverans

Gäller samtliga alternativ

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

Planet

Din kundvagn

😊

Ett ögonblick, vi laddar din kundvagn