Fira kärleken - hitta Alla hjärtans dag-presenterna idag

Coolstuff

We have
just the thing

vad-gor-man-pa-midsommar

Vad gör man på Midsommar?

Förr i tiden firades midsommar i Johannes Döparens ära. Idag handlar det dock mest om att njuta av sommaren med nära och kära! Vissa väljer att göra detta helt enligt traditionerna – alltså med midsommarstång, blomkransar, sill, snaps, färskpotatis, till och med folkdräkt! Andra tar dagen som den kommer och väljer bara att anamma några få, eller inga, midsommartraditioner. Oavsett hur du väljer att utforma ditt firande kan du vara säker på att hitta allt till midsommarfesten på Coolstuff.

Midsommarhäng med glada människor som sitter tillsammans

Midsommartraditioner i Sverige

Många tycker att midsommarafton är en perfekt ursäkt att ställa till med en ordentlig sommarfest! Det gamla bondesamhället verkade faktiskt tänka likadant. Det sägs att bönderna hade ganska lite att göra just den här tiden på året, och därför passade de på att anordna stora midsommarfester. Summa summarum, svenskarna älskar att festa och njuta av livet, och så har det varit i alla tider! Traditionerna har förstås ändrat form under åren och de traditioner som finns idag växte först fram under 1900-talet.

Outlust Portabel Eldstad vid strandkanten av en sjö i kvällsljus

Vad gör man på midsommarafton?

Vad äter man på midsommar? Och vad gör man på midsommarafton, enligt moderna traditioner? Idag följer svenskarna en särskild standardmeny som består av bland annat sill, färskpotatis och jordgubbstårta. Det har på senare år även blivit väldigt populärt att dra fram grillen och bjuda gästerna på en smaskig köttbit. Många vuxna sipprar gärna på både snaps, öl och goda drinkar. Midsommarstången verkar det inte heller som att någon tröttnat på ännu trots att den är över 500 år gammal. Vi klär gärna upp oss lite extra, har blomkransar i håret och ägnar både dagen och natten utomhus i gott sällskap. Det är inte heller ovanligt att festdeltagarna roar sig med sällskapsspel eller lekar i olika former!

Färgglada partydrinkar med bär och frukter med slush ice & drinkbål

Ställ till med årets fest – vi har allt du behöver!

Bara för att traditionerna ser ut på ett särskilt sätt betyder det inte att du måste följa dem till punkt och pricka. Vad kan man göra på midsommar? Vad som helst! Du behöver varken ställa till med fest eller ägna dig åt midsommarfirande överhuvudtaget om du inte vill. Du kanske hellre spenderar dagen längs vandringsleden, på stranden, i kajaken eller inomhus framför favoritserien på teven? Valet är ditt! Om du däremot vill fira midsommar – oavsett om det ska vara traditionellt eller inte – kan du vara säker på att hitta perfekta hjälpmedel och tillbehör hos oss.

Coolstuff tema gigantisk chokladgåva i fars dags present

Bjud på en meny utöver det vanliga

Känner du för att växla upp menyn en nivå? Bjuda på något annat än den traditionella midsommarmaten? Vi vågar nästan lova att gästerna kommer ge ifrån sig hejarop när de kliver in i trädgården och drar in en härlig grilldoft i näsborrarna istället för den sedvanliga silldoften. Vi erbjuder allt till grillen som du kan tänkas behöva för att servera en riktigt smaskig sommarmåltid. Här finner du till exempel pizzastenar, smarta tillbehör för marinering och såklart värmetåliga grillhandskar. Passa på att växla upp drinkserveringen på festen också – med rätt tillbehör till alkoholen kan gästerna få känslan av att befinna sig på ett lyxhotell utomlands snarare än en veranda i Svedala. Bland våra drink- och bartillbehör finner du allt från coola vinställ till Slush Ice-makers och riktiga öltappar.

Olika festdukningar med kall dryck serverat i champagne cooler av is

Drink & Bartillbehör

Visa alla  

Erbjud lek och spel för både vuxna och barn

Gästerna lär absolut nöja sig med mat, dryck och samtal i några timmar men efter det kan det behövas några fler valmöjligheter vad gäller aktiviteter. Det är alltså en utmärkt idé att klicka hem unika spel eller uteleksaker från vårt sortiment! Här finner du spel och aktiviteter för både de stillasittande gästerna och de som gärna sträcker på benen lite. Kanske en omgång drinkschack eller mini-beer pong vore något? Eller varför inte fotbollsdart eller XL-Yatzy? Glöm inte bort att spana in vårt utbud av högtalare och hörlurar också – det är ett måste att låta sommarmusiken skråla i bakgrunden.

Midsommarspel utomhus med uppblåsbart fortbolls-dart

Vad gör man på midsommardagen?

För många svenskar brukar dagen efter midsommar innefatta filmtittande, pizza, godis och ganska många tupplurar. Om vädret är fint finns det dock flera saker du kan göra utomhus istället, utan att behöva lämna trädgården eller anstränga dig alldeles för mycket såklart. I vårt utbud av sommarprylar hittar du till exempel ett stort frisbee-dartspel och vattenspridare till studsmattan som passar perfekt att roa sig med på en trött midsommardag. Vi erbjuder även mängder av badleksaker samt bad- och pooltillbehör för dig som vill svalka dig ordentligt dagen efter midsommar. Fram emot kvällen kan du dra fram en stor, uppblåsbar projektorduk och ha filmkväll under stjärnorna!

Uteleksaker

Visa alla  
Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

gåva
One stop gift shop

Skickar till mottagaren, slår in och skickar kort, vi löser allt

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

Stand with Ukraine Hashtag

Din kundvagn

😊

Ett ögonblick, vi laddar din kundvagn