Småkakor
Avslutningspresenterna som värmer lärarnas och pedagogernas hjärtan!
tips-pa-roliga-midsommarlekar

10 tips på roliga midsommarlekar för vuxna och barn

När färskpotatisen och sillen ligger och gottar sig i magen passar det perfekt att lämna matbordet en stund. Upp till kamp! Att hitta på roliga lekar till midsommarfesten – antingen till en femkamp eller bara som separata aktiviteter – är mer en regel än ett undantag. Men känns det som att hjärnkontoret står still i år? Har du svårt att komma på några roliga midsommarlekar för barn eller vuxna? Coolstuff, at your service!

Glada människor i pool med uppblåsbara badringar och leksaker

Enkla midsommarlekar

Är tiden för knapp för att sätta ihop ett välplanerat lek- och spelschema? Don’t worry, det finns mängder av enkla lekar som inte kräver särskilt mycket planering alls! Om du kollar in vårt utbud av roliga spel hittar du färdiga uppsättningar som passar perfekt att dra fram på midsommarfesten.

Lek 1: Dragkamp

Dragkamp är en av de mest klassiska midsommarlekar du kan ordna, men också en av de enklaste! Ni behöver bara ett långt rep med en markerad mitt, och om du vill undvika trasig inredning rekommenderar vi att ni genomför dessa typer av midsommarlekar utomhus. Se till att peppa deltagarna ordentligt genom att erbjuda ett riktigt fint pris till vinnaren – kanske en lyxig chokladask eller champagneflaska?

Chokladtryffel i champagneflaska som vinst i spelet

Lek 2: När har det gått två minuter?

Det här är en perfekt tävling att involvera i en femkamp – dina gäster behöver några minuters vila mellan de mest livliga grenarna. Det enda du behöver är ett tidtagarur, och tävlingen går ut på att gissa när två minuter har gått utan att kolla på en klocka. En person från varje lag tävlar genom att stå stilla och hitta på en metod för att räkna till två minuter. Vissa personer kanske helt enkelt blundar och räknar medan andra nynnar på en särskild låt. Lagmedlemmen tar sedan ett steg framåt när den tror att två minuter passerat. Det lag som hamnar närmast två minuter vinner!

Lek 3: Kubbstafett

Vanlig kubb i all ära, men om du vill addera lite mer fart och fläkt rekommenderar vi kubbstafett istället. Då behöver du låna några kubbuppsättningar från kompisar och dela in gästerna i lag. Varje lag ska sedan spela på varsin bana – börja med att dra en startlinje och placera sedan fem kubbar på rad bort från linjen, med den första kubben på ungefär 3–4 meters avstånd. Lämna ungefär 1,5 meter mellan varje kubb. Längst bort ställer du kubbspelets kung vilket alltså betyder att det finns sex måltavlor totalt för varje lag. Varje lag får en kastpinne som lagmedlemmarna sedan turas om att försöka få ner sina måltavlor med. Varje gång en lagmedlem kastat pinnen behöver hen springa fram, hämta pinnen och lämna över till nästa kastare. Det lag som är först med att få ner alla sina kubbar och kungen vinner!

Spel och lek utomhus med kubb- eller Mölkky  pinnar

Lek 4: Färdiga kast- eller sällskapsspel för trädgården

Coolstuff erbjuder uteleksaker som passar både stora och små! Med ett färdigt sällskapsspel eller kastspel behöver du inte planera alls, vilket passar perfekt om du har ont om tid. Vad sägs om att dra fram ett spännande reaktionsspel, mini-beer pong eller ett vågat frågespel? Om ni istället vill upp och röra på er erbjuder vi även uppblåsbara frisbee-spel, spännande fotbollskrocket och mängder av olika kastspel. I vårt utbud av barnleksaker finner du även underhållning för festens yngsta deltagare som till exempel klätterbanor, hoppborgar och ett enormt 4 i rad-spel. Är det riktigt varmt ute? Då kan du låta barnen (och de vuxna som har lust förstås) utforska våra roliga vattenleksaker!

Lek 5: Från pannan till munnen

Även den här lilla tävlingen passar utmärkt för en femkamp, och funkar lika bra oavsett om ni behöver genomföra midsommarlekarna inomhus eller utomhus. En representant från varje lag får sitta på en stol med händerna i knät eller bakom ryggen. Lekledaren går runt och placerar ett kex på allas pannor, och när startsignalen ljuder ska man försöka leda kexet från pannan till munnen genom att grimasera. Om kexet trillar ner på marken så ska det placeras på pannan igen. Den som tar ett bett av sitt kex först vinner!

Ritter Sport Minimeter

Annorlunda midsommarlekar

Klassiska aktiviteter som dragkamp och kubb är förstås väldigt roligt, men det kan också vara härligt att testa på nya midsommarlekar! Laglekarna i femkampen blir garanterat roligare om du väljer att inkludera några aktiviteter som gästerna aldrig testat på tidigare.

Flicka som klättrar i en Slackers-Ninja-Line-Klätterbana utomhus

Uteleksaker

Visa alla
Uppblåsbart Fotbollsdart - Bestway
XL Yatzy
XL Yatzy
199:-
Made in Finland
XL Fyra i Rad
XL Fyra i Rad
449:-

Lek 6: Jucka sönder ballongen

Varje lagmedlem får en ballong på rumpan som fästs med ett snöre runt midjan. En lagmedlem ställer sig vid en mållinje och resten av laget vid en startlinje. När tävlingen börjar ska den första personen vid startlinjen springa fram till lagmedlemmen vid mållinjen och börja jucka på dennes ballong tills den smäller. Juckaren stannar sen kvar vid mållinjen och inväntar nästa lagmedlem. Det lag som först juckat sönder alla sina ballonger vinner! 

Lek 7: Hamra spiken

En väldigt enkel men också extremt underhållande tävling! Festdeltagarna tävlar i lag om att hamra ner en stor spik i en tjock bräda, med målet om att tillhöra det lag som slår det sista slaget. Målet är alltså att slå det avslutande slaget som får spikens topp att hamna perfekt längs med brädans yta. Lagen turas om att slå ett slag var, och det lag som slår det sista slaget vinner.

Lek 8: Marshmallow challenge

Time to get creative! Det enda du behöver för att förbereda den här leken är okokt spaghetti och marshmallows. Dela in festdeltagarna i lag och låt dem bygga ett så högt marshmallow-och-spaghetti-torn på femton minuter. Det lag vars torn mäter högst över marken vinner!

Godis lakrisstänger i stor låda till tävlingen

Lek 9: Bakvänd kurragömma

Varför leka som vanligt när man kan leka annorlunda? Kurragömma är en klassiker, och vi lovar att det kan vara precis lika roligt som vuxen. Vid bakvänd kurragömma är det bara en person som gömmer sig medan alla andra räknar. När du hittar den gömda personen gömmer du dig på samma ställe. I slutet är det bara en stackare kvar som går runt och letar, och hittar då alla på en gång. För att göra det hela lite roligare kan du hitta på ett skojigt straff för den sista letaren – kanske en shot?

Lek 10: Quiz

I vårt utbud av vår- och sommarprylar kan du klicka hem en stor, uppblåsbar projektorduk! Den passar perfekt om du planerar att ordna en rolig quiz-lek inför midsommarafton. När det kommer till quiz är det bara fantasin som sätter gränserna – anpassa frågorna efter gästernas intresse helt enkelt. Kom dock ihåg att för många frågor aldrig är kul, lagom är bäst!

Partyspel

Visa alla
Buzz Wire Shot Drinkspel
HETA STOLEN: Partyspel
ROAST: Partyspel
Sloppy Synopsis Partyspel
Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

gåva
One stop gift shop

Skickar till mottagaren, slår in och skickar kort, vi löser allt

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

klappande händer

Vad våra kompisar (ni), säger om Coolstuff

4,6 av 5 stjärnor
1949 recensioner
Robert I.
Verifierad kund

Love games from my home land… thanks Would love to have a real Cornhole game…. The ones on Amazon are bad quality and cost way to much… send me info if you get the game… it was so popular when I was home last

Emelie F.
Verifierad kund

Har alltid roliga saker och köpt flertalet gånger härifrån både till mig själv och andra. Ofta roliga nyhetsbrev också med en tvist som är väldigt personlig.

Reine N.
Verifierad kund

Ni har väldigt mycket intressanta och roliga saker som man kan ge bort till relativt bra priser

Hannah V.
Verifierad kund

Bara bra erfarenheter av Cool stuff! Snabb leverans, bra kommunikation i mail och bra grejor!

Nina B.
Verifierad kund

Toppen, snabb service, bra sortiment med fina saker och bra alternativ på betalning.

Kattie N.
Verifierad kund

Alltid snabb leverans, trevliga presenter! Ibland till mej själv…

Alexandra F.
Verifierad kund

Bra beskrivningar av produkterna, tydliga bilder. Snabb leverans!

Liisa V.
Verifierad kund

Födelsedagsbarnet blev överlycklig över just denna SlushyMaker👍

Camilla R.
Verifierad kund

Coola saker till bra priser och snabb hantering av order

Maria C.
Verifierad kund

Det gick bra med beställningen, betalning och leverans.

Dan P.
Verifierad kund

Högt användningsbara varor som håller det de lovat.

Per-anders Ö.
Verifierad kund

Bra ställe att handla - ibland lire kul - grejer.

Paula L.
Verifierad kund

Enkelt och smidigt att beställa, snabb leverans.

Gudrun A.
Verifierad kund

Hämtade hos paketombudet - Enkelt och smidigt!!

Lotta N.
Verifierad kund

Var precis lika fint som jag föreställde mig.

Lina R.
Verifierad kund

Alltid snabb leverans och kul sortiment.

Carina E.
Verifierad kund

En absolut nödvändighet i mitt liv….

Anna J.
Verifierad kund

Enkelt att beställa, snabb leverans

Rosita H.
Verifierad kund

bra pris. snabb leverans. Superbra

Angelica S.
Verifierad kund

Snabba leveranser och bra priser.

Stand with Ukraine Hashtag