Fira kärleken - hitta Alla hjärtans dag-presenterna idag

Coolstuff

We have
just the thing

Adventskalendrar

Tröttnat på vanlig chokladkalendrar med smaklösa godisbitar? Räkna ner till jul med våra roliga och annorlunda julkalendrar istället! Vi har adventskalendrar som passar både män och kvinnor, och en rolig kalender är en perfekt present som räcker länge! För julafton är ju trots allt bara en dag, vi gillar julen så mycket att vi vill förvandla hela december till en magisk julmånad! Godiskalender med Jelly Beans eller kanske adventskalender med skäggolja till mannen i ditt liv? Trenden är att det kommer julkalendrar som riktar sig till olika personligheter och intressen – perfekt för dig som tröttnat på chokladkalendern alltså!

Vi på CoolStuff älskar verkligen det här med jul och advent, och har därför jagat land och rike runt för att hitta den perfekta adventskalendern till dig! Visst gillar vi den klassiska chokladkalendern, men i år vill vi försöka hitta roligare alternativ, och dessutom roliga adventskalendrar till vuxna! Vi har därför fyllt vårt sortiment med roliga och annorlunda kalendrar som innehåller prylar istället för godis, så att det räcker lite längre helt enkelt. Fast vi tackar ju inte nej till snacks och godis, så självklart har vi hittat några riktigt goda ätbara varianter också!

Spana in de roligaste adventskalendrarna 2022!

Har du hört att julen även kallas för gåvornas tid? Vi kan börja med att knäcka myten om att adventskalendrar endast är till för barn. På CoolStuff har vi gåvor för alla åldrar och vi guidar dig såklart till tidernas bästa adventskalendrar!

Överraska mannen med skägg med en adventskalender fylld med skäggoljor eller en Man Stuff-adventskalender, eller låt någon som gillar att piffa till naglarna få nya färger varje dag fram till julafton med vår uppskattade Nagellackskalender.

Känner du istället någon som gillar hetta och chilismak är det läge att se vad den modige går för med vår chilikalender Jingle Balls från Chili Klaus. Du kan också hetta till julen på ett helt annat sätt med en erotisk adventskalender som passar både par och singlar! En kalender med 24 riktigt heta och sensuella överraskningar!

Var kommer traditionen med adventskalendrar ifrån?

Adventskalender eller julkalender är helt enkelt en anordning med tjugofyra numrerade luckor, där varje lucka innehåller en spännande överraskning. Den första kända adventskalendern kommer från Tyskland och trycktes i början av 1900-talet. Succén blev stor och traditionen lever kvar än idag. Det sägs att idén till en adventskalender började med började med en liten pojke vid namn Gerhard som alltid frågade sin mamma hur långt tid det var kvar till jul. För att pojken skulle kunna räkna ner till jul gjorde mamman en pedagogisk kalender med hjälp av lite färg och kartong. Till det bakade hon tjugofyra små goda kakor som hon gömde i olika fack i kartongen, och så fick pokjen äta en kaka om dagen fram till julafton. Plötsligt blev det mycket lättare att hålla reda på nedräkningen till årets bästa högtid, och det är lätt att förstå att idén med adventskalendrar snabbt fick spridning!

Varför firar vi advent egentligen?

När mörkret och kylan börjar ta sig in närmar vi oss juletid. Till julens traditioner tillhör glögg, pepparkakor och kanske ett eller två snöbollskrig. Ordet ”Advent” kommer från latin av ordet ”Adventus Domini” som betyder ”herrens ankomst”. Advent är en uppskattad tid på året som inleds fjärde söndagen före jul och varar fram till julafton.

Produkter i Adventskalendrar

Sortera och filtrera

119 produkter

119 produkter

Friends Kaffekalender
Rea
149:50 299:-
50%
Visar 48 av 119 Ladda fler produkter
Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

gåva
One stop gift shop

Skickar till mottagaren, slår in och skickar kort, vi löser allt

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

Stand with Ukraine Hashtag

Din kundvagn

😊

Ett ögonblick, vi laddar din kundvagn