Småkakor
Jubileums-REA! Upp till 80% på mängder av somriga prylar!
när är fars dag

När är Fars dag 2024?

Våra fars dag produkter

Vilket datum är fars dag?

Precis som med mycket annat fann Sverige inspiration från USA när fars dag introducerades i den svenska almanackan första gången. Det var år 1931 faktiskt mer än ett decennium efter att mors dag blev en grej – som svenska pappor kunde börja glädjas åt en helt egen dag. Så när infaller fars dag egentligen? Till en början gick fars dag av stapeln i början av sommaren, men då någon tyckte att mors dag och fars dag hamnade alldeles för nära inpå varandra så flyttades pappornas speciella dag till hösten istället. Vilken dag är fars dag nu då? Nu infaller fars dag den andra söndagen i november, vilket betyder att du behöver ringa in den 10:e november i kalendern inför fars dag-firandet 2024.

Nar-ar-fars-dag

Fakta om fars dag

Har du en pappa som du älskar? Har hans delaktighet i ditt liv gjort dig till den du är idag? Förtjänar han att uppvaktas ordentligt (dum fråga i så fall)? Då bör ett visst datum i din kalender vara markerat med en stor, röd cirkel! Sedan 1931 har svenska pappor firats med pompa och ståt på fars dag som infaller en gång varje år, och firandet innefattar såklart en fin gåva! Men när är det fars dag egentligen? Vad skriver man på fars dag-kortet och vad är en passande fars dag-present? Fortsätt läsa och ta reda på hur du bäst kan uppvakta farsan!

Vad säger man på fars dag?

Det här är en dag som bara ska handla om din gamla farsgubbe. Det betyder att dagen ska tillägnas honom och hans glädjeting i livet! Att bara säga grattis kan med andra ord bli lite konstigt. Grattis till vadå? Att han fått dig som son eller dotter? Hur fantastisk du än må vara så ska dagen som sagt handla om honom, inte dig. Komplettera därför gärna grattis-hälsningen med andra värmande ord! Berätta hur mycket han betyder för dig och varför du uppskattar honom, och visa det sedan i handling med en passande gåva och välplanerat firande. Vad kan man göra på fars dag? Tänk ut en härlig aktivitet i förväg som du tror att han skulle uppskatta. En lugn fiskedag på sjön eller ett lyxigt restaurangbesök? Det är upp till pappsen!

Brewbarrel Brygg Ditt Eget Öl

Hur ser släktens fars dag-traditioner ut?

Fars dag-firandet har på senare år vuxit sig större i många familjer. Många ser helt enkelt den här dagen som en härlig chans att få visa uppskattning till flera pappor i släkten. Beroende på hur släktens traditioner ser ut kan du alltså först och främst vilja ordna en present till pappa, men kanske även en present till morfar, present till svärfar, present till bror eller present till farfar. Varför inte samla ihop småslantar från hela släkten och överraska alla farsgubbar med en omtänksam gåva? Glöm inte heller bort att hjälpa barnen att ordna en present till sin pappa! Ta en titt i vårt utbud och hitta en present till pojkvännen som du kan adressera från ungarna.

Vad kan man ge sin pappa på fars dag?

Att hitta en passande present till honom kan många gånger kännas klurigt. Om du scrollar igenom Coolstuffs episka sortiment finner du dock inspiration i ett nafs! Vi erbjuder roliga, smarta, omtänksamma och annorlunda prylar som passar perfekt att ge bort som present på fars dag.

Coolstuff tema gigantisk chokladgåva i fars dags present

Lyxiga prylar till livsnjutaren

Skulle din pappa älska att ha en helt egen öltapp i köket? Eller en portabel hängmatta att ta med sig överallt? Om svaret är ja är det nog safe to say att han är en tvättäkta livsnjutare! Köp en fars dag-gåva som ger honom ännu bättre möjligheter att njuta av livet så som han önskar. Vi erbjuder också härliga massageapparater, exklusiva snackslådor för finsmakaren och självrörande kaffemuggar som passar perfekt för livsnjutare som din pappa.

Fars dag

Visa alla
Kylbrunn - Cool-Well
Kylbrunn - Cool-Well
749:-
Made in Denmark
Kylhandduk
Rea
Kylhandduk
63:20 79:-
20%
Elektrisk Fotmassage - Zenkuru
Rea
Elektrisk Fotmassage - Zenkuru
997:50 1 995:-
50%
Personliga Strumpor med Foto - Superhjälte
249:-
Kan personaliseras

Roliga spel- och träningsprylar

Har du en pappa som är raka motsatsen till en person som skulle vilja ha en portabel hängmatta? Såna pappor finns givetvis också! Som inte riktigt kan sitta still, och som hela tiden letar efter nya träningsprylar eller utomhusspel. Om du associerar den här personlighetstypen direkt till din kära pappi är det inte mer än rätt att klicka hem en fars dag-present i samma stuk. Du kanske vill överraska honom med ett hemmagym i tio delar eller en LED-fotboll som lyser i mörkret? Vi erbjuder även rockringar med vikter, roliga kastspel och trycksatta tuber som ger padelbollarna optimal studs!

Nördiga grejer för hans specialintresse

Många pappor har en tendens att snöa in sig på vissa saker och ägna mesta delen av sin fritid på just det. Har du en nörd-pappa som älskar friluftsliv, smarta teknikprylar, trädgårdsarbete eller att skapa magiska måltider i köket? Oavsett vilket specialintresse din pappa har kan vi lova att du hittar passande gåvor på Coolstuff! Klicka hem en uppblåsbar kajak, kuddhögtalare, en cool svampodling eller en mini donut-maker och få pappsen att hoppa jämfota av lycka.

Present till Honom

Visa alla
Elastiska Skosnören - Spralla
Rea
Elastiska Skosnören - Spralla
Från
39:50 79:-
50%
Eatsects Ätbara Syrsor
Rea
Eatsects Ätbara Syrsor
Från
34:30 49:-
30%
Made in Finland
Ölbryggarkit - Brewbarrel
Ölbryggarkit - Brewbarrel
399:-
Made in Germany
Don't Break The Bottle
Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

gåva
One stop gift shop

Skickar till mottagaren, slår in och skickar kort, vi löser allt

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

klappande händer

Vad våra kompisar (ni), säger om Coolstuff

4,6 av 5 stjärnor
1949 recensioner
Robert I.
Verifierad kund

Love games from my home land… thanks Would love to have a real Cornhole game…. The ones on Amazon are bad quality and cost way to much… send me info if you get the game… it was so popular when I was home last

Emelie F.
Verifierad kund

Har alltid roliga saker och köpt flertalet gånger härifrån både till mig själv och andra. Ofta roliga nyhetsbrev också med en tvist som är väldigt personlig.

Reine N.
Verifierad kund

Ni har väldigt mycket intressanta och roliga saker som man kan ge bort till relativt bra priser

Hannah V.
Verifierad kund

Bara bra erfarenheter av Cool stuff! Snabb leverans, bra kommunikation i mail och bra grejor!

Nina B.
Verifierad kund

Toppen, snabb service, bra sortiment med fina saker och bra alternativ på betalning.

Kattie N.
Verifierad kund

Alltid snabb leverans, trevliga presenter! Ibland till mej själv…

Alexandra F.
Verifierad kund

Bra beskrivningar av produkterna, tydliga bilder. Snabb leverans!

Liisa V.
Verifierad kund

Födelsedagsbarnet blev överlycklig över just denna SlushyMaker👍

Camilla R.
Verifierad kund

Coola saker till bra priser och snabb hantering av order

Maria C.
Verifierad kund

Det gick bra med beställningen, betalning och leverans.

Dan P.
Verifierad kund

Högt användningsbara varor som håller det de lovat.

Per-anders Ö.
Verifierad kund

Bra ställe att handla - ibland lire kul - grejer.

Paula L.
Verifierad kund

Enkelt och smidigt att beställa, snabb leverans.

Gudrun A.
Verifierad kund

Hämtade hos paketombudet - Enkelt och smidigt!!

Lotta N.
Verifierad kund

Var precis lika fint som jag föreställde mig.

Lina R.
Verifierad kund

Alltid snabb leverans och kul sortiment.

Carina E.
Verifierad kund

En absolut nödvändighet i mitt liv….

Anna J.
Verifierad kund

Enkelt att beställa, snabb leverans

Rosita H.
Verifierad kund

bra pris. snabb leverans. Superbra

Angelica S.
Verifierad kund

Snabba leveranser och bra priser.

Stand with Ukraine Hashtag