Småkakor
Mors Dag på söndag! Du hinner fortfarande
barn leker på vattenrutschkana

9 tips på lekar för barn utomhus

Ute i trädgården, parken eller skogen är leken så mycket mer frigörande än inomhus! Här finns ingenting ömtåligt som kan gå sönder, inga vuxenöron som blir störda och inte heller några väggar som är i vägen för allt spring. Vi vågar dock nästan lova att ungarna blir minst lika taggade när du som vuxen erbjuder organiserade lekar också. Här har vi samlat nio grymma tips till dig som behöver inspiration på pedagogiska lekar för barn utomhus.

1. Allt med vatten!

Att mini-människor som inte ens kan simma älskar vatten så mycket… Visst är det konstigt egentligen? Det är dock ändå inte mer än rätt att vi vuxna tillgodoser småttingarnas önskningar! Coolstuff erbjuder därför massor av roliga vattenleksaker för såväl barnkalaset som kompishänget eller familjemyset under årets varmaste dagar – här hittar du stora vattenglidbanor, roliga vattenspridare till studsmattan och mängder av uppblåsbara prylar som också sprutar vatten. Ungarna lär tro att de kommit till himmelriket! Även de allra yngsta har en tendens att älska vatten, så om du behöver inspiration till lekar för små barn utomhus är de flesta former av vattenlekar the way to go.

Glada människor i pool med uppblåsbara badringar och leksaker

2. Den trassliga knuten

Det här är en enkel lek att introducera när du spontant behöver underhålla ett större gäng barn utomhus! Behöver du tips på lekar för barn utomhus när det är vinter? Den trassliga knuten passar perfekt även under årets kallaste månader, framförallt om barnen suttit still en stund och behöver få upp kroppsvärmen igen. Leken börjar med att alla ställer sig i en ring, blundar och sträcker in sina händer i ringen igen. Nu har alla en viktig uppgift att försöka hitta två händer att grabba tag i. När alla har hittat två händer var är det dags att öppna upp ögonen igen och upptäcka vilken galen knut som skapats! Knuten ska allihop sedan hjälpas åt att reda ut – utan att släppa händerna förstås.

3. Mysfilt med kreativa leksaker

Även de vildaste barnen behöver varva ner emellanåt. Det behöver dock inte betyda att det är dags att lämna trädgården och gå in! Bred istället ut en mysig picknickfilt i skuggan – antingen på gräsmattan eller terrassen – och duka fram några kreativa leksaker från Coolstuff. Låt barnen pyssla med spännande magnetklossar, coola kulbanor, roliga pussel eller en episk trämodell à la Leonardo Da Vinci!

Picknick

Visa alla
Picknickryggsäck - Outlust
Picknickbord för Stranden - Outlust
Okrossbara Vinglas 2-pack
Nya prylar
Okrossbara Vinglas 2-pack
599:-
Made in Germany
Softybag Loungefåtölj

4. Promenadtävling på 1 minut

Här är ännu en lek som passar både vuxna och barn! Den fungerar särskilt bra när inspirationen tryter eller om alla i ett sällskap helt enkelt behöver röra lite på sig efter en stor festmåltid. Börja med att först och främst tänka ut en sträcka tillsammans – runt huset är en klassiker. Därefter ska var och en försöka ta sig från punkt A till punkt B på exakt en minut. Ta tiden med mobilens tidtagarur och ge vinnaren ett skojigt pris!

5. Roliga sällskapsspel

Det är inte bara pussel, trämodeller, magnetklossar och kulbanor som fungerar precis lika bra att leka med utomhus som inomhus. Underskatta inte heller ett skojigt sällskapsspel! Låt barnen slå sig ner vid utemöblerna med några roliga spel för flera personer och låt trädgården fungera som ett vardagsrum. Coolstuff erbjuder sällskapsspel för både större och mindre barn – välj och vraka bland roliga frågespel, spännande reaktionsspel och såklart enklare kasta gris- eller fyra i rad-spel.

Man och barn spelar frisbeegolf utomhus i naturen

6. Pang-pang kompis!

Den här leken passar bra för större kompisgäng – som till exempel på ett barnkalas eller en sleepover! Om det är sommar bör du helst vänta med att introducera leken tills solen börjar gå ner, det är nämligen viktigt att sikten är lite halvdålig. Leken börjar med att alla barn sprider ut sig och börja smyga på varandra i mörkret utomhus. När man ser en person ska man säga “pang-pang kompis”, följt av personens namn. Det betyder att den personen är ute. Samtidigt är det viktigt att vara tyst för att inte avslöja sin egen position! Den som är kvar sist av alla utan att ha blivit pangad vinner.

7. Hinderbana

Ibland finns det så mycket spring i barnsbenen att bara en hinderbana kan lösa problemet. Bygg upp en egen hinderbana av saker och ting ni hittar i trädgården och låt ett hopprep eller en pinne markera startpunkten. Här är det bara fantasin som sätter gränserna! Barnen kan springa sicksack mellan kubbar, hoppa jämfota över fotbollar och gå balansgång över plankor från trädgårdsboden. Vi erbjuder även mängder av passande prylar i vår kategori med lek och spel – det kanske är dags att investera i en klätterbana, ett slackline-rep eller ett uppblåsbart fotbollsdartspel till de riktigt hinderbana-tokiga ungarna?

Badmadrasser & Badringar

Visa alla
Splash Lounge Badmadrass - Intex
Intex Floating Recliner Luftmadrass
Flytande Stol - Intex
Nya prylar

8. Simon säger

Simon säger är en klassisk lek som passar utmärkt att leka utomhus! Lotta ut ett barn som får börja med att vara Simon, och förklara för resten av barnen att de måste göra precis som Simon säger – inte som Simon gör. Det kan bli riktigt tokigt när John ställer sig på ett ben men säger till alla att sätta sig på marken! När man gör fel åker man ut, och den som är kvar sist vinner och får vara Simon nästa gång.

9. Kastspel

I Coolstuffs utbud av uteleksaker att ha utomhus hittar du inte bara coola vattenspridare utan även massor av roliga kastspel. Kastspel passar perfekt för större barn som vill spela spel men samtidigt röra på sig, men också för en grupp med både barn och vuxna som vill ägna sig åt en rolig aktivitet tillsammans! Bland våra coola och roliga leksaker hittar du kompletta uppsättningar för frisbeegolf, fotbollskrocket, Cornhole Game, det finska kubbspelet Mölkky och mycket annat.

Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

gåva
One stop gift shop

Skickar till mottagaren, slår in och skickar kort, vi löser allt

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

klappande händer

Vad våra kompisar (ni), säger om Coolstuff

4,6 av 5 stjärnor
1949 recensioner
Robert I.
Verifierad kund

Love games from my home land… thanks Would love to have a real Cornhole game…. The ones on Amazon are bad quality and cost way to much… send me info if you get the game… it was so popular when I was home last

Emelie F.
Verifierad kund

Har alltid roliga saker och köpt flertalet gånger härifrån både till mig själv och andra. Ofta roliga nyhetsbrev också med en tvist som är väldigt personlig.

Reine N.
Verifierad kund

Ni har väldigt mycket intressanta och roliga saker som man kan ge bort till relativt bra priser

Hannah V.
Verifierad kund

Bara bra erfarenheter av Cool stuff! Snabb leverans, bra kommunikation i mail och bra grejor!

Nina B.
Verifierad kund

Toppen, snabb service, bra sortiment med fina saker och bra alternativ på betalning.

Kattie N.
Verifierad kund

Alltid snabb leverans, trevliga presenter! Ibland till mej själv…

Alexandra F.
Verifierad kund

Bra beskrivningar av produkterna, tydliga bilder. Snabb leverans!

Liisa V.
Verifierad kund

Födelsedagsbarnet blev överlycklig över just denna SlushyMaker👍

Camilla R.
Verifierad kund

Coola saker till bra priser och snabb hantering av order

Maria C.
Verifierad kund

Det gick bra med beställningen, betalning och leverans.

Dan P.
Verifierad kund

Högt användningsbara varor som håller det de lovat.

Per-anders Ö.
Verifierad kund

Bra ställe att handla - ibland lire kul - grejer.

Paula L.
Verifierad kund

Enkelt och smidigt att beställa, snabb leverans.

Gudrun A.
Verifierad kund

Hämtade hos paketombudet - Enkelt och smidigt!!

Lotta N.
Verifierad kund

Var precis lika fint som jag föreställde mig.

Lina R.
Verifierad kund

Alltid snabb leverans och kul sortiment.

Carina E.
Verifierad kund

En absolut nödvändighet i mitt liv….

Anna J.
Verifierad kund

Enkelt att beställa, snabb leverans

Rosita H.
Verifierad kund

bra pris. snabb leverans. Superbra

Angelica S.
Verifierad kund

Snabba leveranser och bra priser.

Stand with Ukraine Hashtag