Fira kärleken - hitta Alla hjärtans dag-presenterna idag

Coolstuff

We have
just the thing

Himitsu-Bako

Art.no 18195

Klarar du att öppna denna handgjorda pussellåda, tillverkad med omsorg i Japan av de finaste träslag de japanska öarna kan uppbåda? Perfekt som exklusiv presentask!

 • Denna produkt går att få inslagen

Produktbeskrivning

Både hemlig och vacker.

Himitsu-Bako är japanska, det betyder "hemlig låda". Och det är väl klart att alla borde kunna unna sig att ha en hemlig låda. Men inte vilken hemlig skruttlåda som helst, utan en handgjord pussellåda, tillverkad med omsorg i Japan av de finaste träslag de japanska öarna kan uppbåda.

Himitsu-Bako är gjord med trämosaik (Yosegi) som härstammar från den kulturellt rika Edoperioden (1603-1868) och fungerar som så att bitar av olika träslag (japanskt gurkträd för blått, kinesisk ceder för rött, amerikansk valnöt för purpur osv) sammanfogas till mosaik, sågas till tunna plattor och monteras som kompakta lådor utan synlig öppning. Istället för lås skyddas din hemliga låda nämligen av flera mekanismer där du måste flytta lådans bitar i exakt rätt ordning för att få den att öppna sig, precis som hemliga lådor bör.

Vår Himitsu-Bako kräver hela 14 steg för att öppnas – en riktigt hemlig låda alltså! Storleken på lådan är så kallad 4 sun vilket innebär yttermått på 119 x 83 x 52 mm och innermått på 82 x 62 x 38 mm. Våra Himitsu-Bako importeras direkt från Hakone-området i Japan där de traditionsenligt tillverkas av specialiserade hantverkare.

Även om Himitsu-Bako är ett lurigt pussel så är det framför allt ett mycket vackert hantverk. Perfekt som exklusiv presentask (om du inte är rädd att den ska överglänsa själva presenten) eller varför inte som din egen alldeles speciella hemliga låda där du gömmer dina egna alldeles speciella vackra ting?

4

Sortera efter

 • E

  Toppen present

  Födelsedagsbarnet älskade presenten ❤️. Bra kvalitet och bra underhållning.

 • F

  En farsinerande liten hemlig låda

  En intressant och farsinerande liten hemlig låda. Skicklit hantverk.

 • E

  För lätt

  Kul pryl, men alldeles för lätt tyvärr :) Tog inte många minuter att få upp.

 • K

  Enkel

  Alldeles för enkel. Löste den på tio steg och 20 minuter. Men visst, den är fin

 • M

  perfekt present

  Mycket bra till barnbarnet som fyllde 14 år. Dock lite för liten för presentkorten som ofta är i kreditkorts format. Var tvungen att såga upp lådan lite men det gick bra med rätt verktyg.

Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

gåva
One stop gift shop

Skickar till mottagaren, slår in och skickar kort, vi löser allt

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

Stand with Ukraine Hashtag

Din kundvagn

😊

Ett ögonblick, vi laddar din kundvagn