Fira kärleken - hitta Alla hjärtans dag-presenterna idag

Coolstuff

We have
just the thing

Black Friday 2022

Vilken dag är inte den bästa dagen på året om inte BLACK FRIDAY! Hela året sitter vi spänt och väntar på denna dag. Man skulle nästan kunna kalla denna dag för "den heliga shopping-dagen"? Anyway - Här hittar du alla våra bästa Black Friday Deals 2022! Klicka på Läs mer-knappen nedanför om du vill läsa på lite om Black Friday och Black Week.

 

När är Black Friday?

Black Friday infaller alltid dagen efter den fjärde torsdagen i november, alltså dagen efter Thanksgiving - enkelt att komma ihåg va? År 2022 infaller Black Friday den 25:e november.

En del frågar sig när är det “Black fredag” 2022 i Sverige men det är alltså precis samma dag och samma minnesregel du ska ha i åtanke. 

Men vänta nu, du undrar kanske när är Black Week 2022? Bra fråga! På senare år har begreppet Black Week blivit mer och mer vanligt, vilket helt enkelt betyder att vissa butiker och e-handlare börjar med sina Black Friday-erbjudanden redan på måndagen och kör hela veckan – en längre period med fler erbjudanden alltså!

 

Vad är Black Friday?

Black Friday kallas många gånger för världens största shoppingdag. Men vad exakt betyder Black Friday eller svart fredag, om vi ska översätta begreppet? Enklast är att börja med att besvara frågan var Black Friday kommer ifrån. Det hela började i USA under 1960-talet och du gissade rätt, det var den lokala polisen i Philadelphia som var först ut och myntade detta begrepp! Det hade nämligen blivit tradition att stadens butiker hade rea dagen efter Thanksgiving, alltså den fjärde fredagen i november. Viljan hos folk att göra bra fynd denna rea-dag då många var lediga ledde bland annat till ett stort trafikkaos. Begreppet Black Friday spred sig sedan runt om i USA under 70-talet.

Generellt sett har denna fredag sedan länge varit starten på årets julhandel, det är väl ganska naturligt att man börjar fundera på julklapparna när Halloween, Allhelgona och Fars Dag (och i amerikanernas fall Thanksgiving) passerat? Ibland förklaras även begreppet Black Friday med att det är vid denna tid som butikerna säger sig kunna se om året kommer sluta med röda siffror och förlust eller glada, svarta siffror, det vill säga vinst och klirr i kassan.

 

Black Friday REA

Det är ju detta som det handlar om, denna dag är synonym med REA eller på ett mer passande språk, Black Friday-deals! Många går och väntar på denna dag i månader, kanske spanar man in grejer redan på vårkanten som man hoppas ska komma med på årets Black Friday-erbjudande.

 

Produkter i Black Friday 2022

Sortera och filtrera

13 produkter

13 produkter

Friends Kaffekalender
Rea
149:50 299:-
50%
Naughty Knot
Utforsaljning
99:50 199:-
50%
Cozy Heart Värmekudde
Rea
139:30 199:-
30%
Spralla® Pop Up-kort
Rea
39:50 79:-
50%
Rose Heart
Rea
149:40 249:-
40%
Ice Shooters
Ej i lager
29:50 59:-
50%
Visar 13 av 13
Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

gåva
One stop gift shop

Skickar till mottagaren, slår in och skickar kort, vi löser allt

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

Stand with Ukraine Hashtag

Din kundvagn

😊

Ett ögonblick, vi laddar din kundvagn