Ge bort personliga strumpor – den ultimata julklappen!

Coolstuff

We have
just the thing

bjud-pa-trendiga-bubbelvafflor

Bjud på trendiga bubbelvåfflor!

Nä, det är ju knappast så att du tröttnat på frasvåfflor eller belgiska våfflor, men ibland är det ju faktiskt roligt att variera sig lite. Och om du vill variera dig, men ändå hålla dig till konceptet våffla, då passar bubbelvåfflor perfekt. Den här fluffiga godsaken kallas ibland för Hong Kong-våffla eller egg waffle, och är en rolig, knasig och supergod uppgradering av våfflan! 


Du kan använda vanlig våffelmix, men vi delar såklart gärna med oss av våra bästa recept på bubbelvåfflor. Först och främst behöver du ett våffeljärn som gör det möjligt att grädda bubbliga våfflor, till exempel KitchPro Bubbelvåffeljärn. När dina våfflor är färdiggräddade rullar du ihop dem till strutar som du fyller med exempelvis glass, färska bär och vispad grädde eller något annat gott. Toppa med chokladsås och hugg in!

Bubbelvåfflor med jordgubbar och florsocker

Recept på de perfekta bubbelvåfflorna (cirka 5 våfflor) 

Så du står där i köket med köksmaskiner och kökstillbehör i högsta hugg, redo att svänga ihop ditt livs första bubbelvåfflor. Men hur gör du? Och vad behövs? Jo, kolla här:

  • 6 äggvitor, vispade till mjuka toppar
  • 3 äggulor 
  • 1,8 dl mjölk 
  • 15 ml vaniljextrakt 
  • 0,9 dl osaltat smör, smält 
  • 1,8 dl socker 
  • 3 dl vetemjöl 
  • 5 ml bakpulver 
  • 1 krm salt 
  • En nypa färskriven musko

Gör såhär:

  1. Vispa ihop äggulor, mjölk, vanilj, smör och socker i en skål tills det blandats ordentligt.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, muskot och salt i en stor skål. 
  3. Sikta ner blandningen i ägguleblandningen och vispa ihop tills alla eventuella klumpar är borta. 
  4. Vänd ner en tredjedel av de vispade äggvitorna i smeten och rör tills smeten är fluffig. 
  5. Vänd försiktigt i de återstående äggvitorna i två omgångar. 
  6. Förvärm våffeljärnet och fördela smeten jämnt över bottenplattan. 
  7. Grädda i 3-5 minuter eller tills våfflan fått en gyllene färg.
Middagsvåffla med stekt ägg, sallad, pommes frites, grädde och glass

Våfflor gjorda på kärnmjölk 

Det finns såklart massor av annorlunda, udda eller fullt normala ingredienser att blanda i sitt våffelrecept. Här testar vi en variant med kärnmjölk.

  • 4 stora ägg, separerade 
  • 30 ml socker 
  • 1,2 dl smör, smält och avsvalnat 
  • 10 ml bikarbonat 
  • 6 dl vetemjöl 
  • 5 ml salt 
  • 4,7 dl kärnmjölk 
  • 12 ml bakpulver
  • 5 ml vaniljextrakt

Gör såhär:

  1. Vispa äggulor och socker tills pösigt och poröst. 
  2. Tillsätt det avsvalnade smälta smöret, kärnmjölken och vaniljextraktet. 
  3. Sikta ihop mjöl, bikarbonat, salt och bakpulver och vänd ner det i äggblandningen. 
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt dem sen försiktigt i mjölblandningen. 
  5. Förvärm våffeljärnet och häll smeten jämnt över bottenplattan. 
  6. Grädda i 3-5 minuter eller tills våfflan fått en gyllene färg.

Upptäck vårt utbud av baktillbehör

Visa alla  

Chokladvåfflor 

Alltså du hör ju själv: våfflor och choklad på samma gång – detta receptet är garanterat "a match made in heaven"! För att göra chokladvåfflor behöver du:

  • 2 stora ägg 
  • 2,3 dl socker 
  • 7 ml vaniljextrakt 
  • 2,3 dl mjölk 
  • 55 gram osötad choklad 
  • 3,5 dl vetemjöl 
  • 2,5 tsk salt 
  • 1,2 dl smör eller margarin 
  • 10 ml bakpulver 
  • 2,5 ml kanel

Gör såhär:

  1. Smält smör eller margarin tillsammans med chokladen i en liten stekpanna (var försiktig så att du inte bränner chokladen). Låt den smälta chokladen svalna något. 
  2. Vispa äggen i en skål tills de blivit fluffiga, och blanda dem sen med den smälta chokladen, mjölken och vaniljen. 
  3. Tillsätt socker, mjöl, salt och bakpulver, och vispa tills smeten är jämn. 
  4. Förvärm våffeljärnet och häll smeten jämnt över bottenplattan. 
  5. Grädda i 3-5 minuter eller tills våfflan fått en gyllene färg.
Pannkakor med nutella, våfflor och blåbär

Bubbelvåfflor med kondenserad mjölk

Kondenserad mjölk kom snudd på från ingenstans och blev över en natt en stapelvara i skafferiet hos alla som äger minst två baktillbehör. Känns det bekant?! Förutom kolasås och glass kan du använda den kondenserade mjölken för att svänga ihop fluffiga bubbelvåfflor också.

  • 2,3 dl kakmjöl med bakpulver (alternativt 2,3 dl vetemjöl och 1 tsk bakpulver) 
  • 2 msk majsmjöl
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 dl strösocker
  • 2 stora ägg
  • 1 msk rapsolja 
  • 50 ml kondenserad mjölk
  • 0,5 tsk salt

Gör såhär:

  1. Vispa äggen fluffiga och rör i sockret.
  2. Blanda ihop majsmjöl och kakmjöl (eller vetemjöl och bakpulver) och sikta ner i äggblandningen.
  3. Blanda i resterande ingredienser och rör ihop till en jämn smet.
  4. Täck skålen med plastfolie och ställ in i kylen i 1 timme.
  5. Förvärm våffeljärnet och pensla med lite olja innan du häller i smeten jämnt över bottenplattan. 
  6. Grädda i 3-5 minuter eller tills våfflan fått en gyllene färg.

Här hittar du tillbehören till köket

Visa alla  
Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

gåva
One stop gift shop

Skicka till mottagaren, slå in och skicka kort, vi löser allt

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

Stand with Ukraine Hashtag

Din kundvagn

😊

Ett ögonblick, vi laddar din kundvagn