Småkakor
Jubileums-REA! Upp till 80% på mängder av somriga prylar!
kvinna som ler och polklagrisar

När öppnar man julklappar?

Att ge bort julklappar till nära och kära på har varit en grej sedan urminnes tider, och genom åren har traditionerna kring julklappsutdelningen varit både konstiga och många. Du vet väl till exempel om att julbocken hade det livsviktiga yrket som julklappsutdelare innan tomten kom in i bilden? En annan fun fact är att begreppet “julklapp” härstammar från 1600-talet då barn på landsbygden brukade klappa hårt på kompisens ytterdörr, kasta in en skämtpresent i form av halm eller en träbit innan de sprang därifrån fort som blixten. Idag är traditionerna lite mindre prankster-inspirerade som tur är!

julklapp

När får man öppna julklapparna?

Vilken dag öppnar man julklappar enligt moderna jultraditioner? De nordiska länderna som Sverige, Danmark, Finland, Norge, Tyskland, Österrike och Polen brukar öppna klapparna på självaste julafton – alltså den 24:e december. Men vilket datum öppnar man julklappar i andra länder då? Det är populärt att vänta tills den 25:e, medan vissa länder väntar ända tills den 6:e eller 7:e januari. Stackare!

Vilken tid öppnar man julklapparna?

Den exakta tidpunkten då julklappsutdelningen går av stapeln skiljer sig ganska drastiskt mellan olika länder. De flesta familjer har dessutom sina egna traditioner. I Sverige brukar många påbörja julklappsutdelningen efter det obligatoriska Kalle Anka-tittandet, medan engelsmännen gärna öppnar sina julklappar tidigt på morgonen den 25:e. Det finns säkert familjer som väntar tills sent på kvällen medan vissa vill öppna julklappar direkt efter lunch. I slutändan är ju valet ditt – ingen kommer att arrestera dig eller ge dig en smäll på fingrarna om du så skulle vilja dela ut klapparna mitt i sommarnatten. Skönt va?

Christmas dog and christmas calendar

Bli allas favorit-tomte tack vare Coolstuff

December är en månad full av varma känslor, spännande förhoppningar och framförallt mysig planering inför den härligaste dagen på året. Under den här månaden är det inte konstigt att bekymra sig över julklappar och julklappstips. Är du trött på att ge bort samma, tråkiga presentbox med strumpor till svärfar? Vill du kanske hitta något extra fint och kärleksfullt till din älskade mamma eller bästa kompis? Då gör du helt rätt i att spana in Coolstuffs julklappsutbud!

Julklapp till mor och far som allting redan har

Julklapp till mamma och julklapp till pappa kan vara två riktigt svåra nötter att knäcka. Coolstuff har dock specialiserat sig på presenter och julklappar ända sedan 2004 och vet därför precis vilken typ av gåvor som är extra uppskattade. Till mamsen kan du till exempel hitta allt från lyxig choklad till mysiga värmefiltar och unika inredningsdetaljer! För pappsen erbjuder vi kluriga knep och knåp-pussel, en cool kylbrunn för sommarens öl i trädgården och såklart en självrörande kaffemugg. Här hittar du prylar som gör att det där artiga tack-leendet blir ett minne blott vid julklappsutdelningen. Nu lär du snarare få se exalterade ansiktsuttryck och höra repliker som “WOW! Var har du fått tag på denna?!”

Julklappar

Visa alla
Hopfällbar Campingstol - Outlust
Rea
Hopfällbar Campingstol - Outlust
Från
119:70 399:-
70%
Vikbar Badbalja För Vuxna - Zenkuru
Vattenhängmatta för Två - Spralla
Rea
BoxinBag Kylväska

Ge älsklingen en klapp som är allt annat än slapp

Vid inköp av julklapp till pojkvän eller julklapp till flickvän är det lätt att köra på säkra kort varje år. Slipsar, strumpor, parfymer och böcker är många gånger uppskattat, men det finns definitivt andra prylar som både överraskar och glädjer din älskling ännu mer. Varför inte investera i ett ölbryggeri-kit till din ölälskande pojkvän? Eller en cool polaroidkamera till den kreativa flickvännen? Vi erbjuder även mängder av andra prylar till allt från friluftsentusiasten till Star Wars-nörden och kaffeälskaren. Här är det busenkelt att hitta en perfekt gåva oavsett om du letar efter en julklapp till 30-åring, julklapp till 40-åring eller julklapp till 50-åring.

Maxa december med gåvor i mängder

Älskar du konceptet med julklappar? Dum fråga egentligen – who doesn’t? Om du är en julklappsentusiast som vill maxa upplevelsen är det en toppenidé att ordna en presentkalender med 24 gåvor som öppnas varje dag fram till jul. Du och någon i din närhet kanske kan ordna varsin kalender till varandra? Coolstuff erbjuder mängder av fantastiska men billiga julklappar som passar perfekt för en presentkalender. Vi har såklart ett stort utbud roliga julklappar för julklappsspelet också!

Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

gåva
One stop gift shop

Skickar till mottagaren, slår in och skickar kort, vi löser allt

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

klappande händer

Vad våra kompisar (ni), säger om Coolstuff

4,6 av 5 stjärnor
1949 recensioner
Robert I.
Verifierad kund

Love games from my home land… thanks Would love to have a real Cornhole game…. The ones on Amazon are bad quality and cost way to much… send me info if you get the game… it was so popular when I was home last

Emelie F.
Verifierad kund

Har alltid roliga saker och köpt flertalet gånger härifrån både till mig själv och andra. Ofta roliga nyhetsbrev också med en tvist som är väldigt personlig.

Reine N.
Verifierad kund

Ni har väldigt mycket intressanta och roliga saker som man kan ge bort till relativt bra priser

Hannah V.
Verifierad kund

Bara bra erfarenheter av Cool stuff! Snabb leverans, bra kommunikation i mail och bra grejor!

Nina B.
Verifierad kund

Toppen, snabb service, bra sortiment med fina saker och bra alternativ på betalning.

Kattie N.
Verifierad kund

Alltid snabb leverans, trevliga presenter! Ibland till mej själv…

Alexandra F.
Verifierad kund

Bra beskrivningar av produkterna, tydliga bilder. Snabb leverans!

Liisa V.
Verifierad kund

Födelsedagsbarnet blev överlycklig över just denna SlushyMaker👍

Camilla R.
Verifierad kund

Coola saker till bra priser och snabb hantering av order

Maria C.
Verifierad kund

Det gick bra med beställningen, betalning och leverans.

Dan P.
Verifierad kund

Högt användningsbara varor som håller det de lovat.

Per-anders Ö.
Verifierad kund

Bra ställe att handla - ibland lire kul - grejer.

Paula L.
Verifierad kund

Enkelt och smidigt att beställa, snabb leverans.

Gudrun A.
Verifierad kund

Hämtade hos paketombudet - Enkelt och smidigt!!

Lotta N.
Verifierad kund

Var precis lika fint som jag föreställde mig.

Lina R.
Verifierad kund

Alltid snabb leverans och kul sortiment.

Carina E.
Verifierad kund

En absolut nödvändighet i mitt liv….

Anna J.
Verifierad kund

Enkelt att beställa, snabb leverans

Rosita H.
Verifierad kund

bra pris. snabb leverans. Superbra

Angelica S.
Verifierad kund

Snabba leveranser och bra priser.

Stand with Ukraine Hashtag