Småkakor
Jubileums-REA! Upp till 80% på mängder av somriga prylar!
tips-pa-roliga-saker-att-gora-med-barn

12 tips på roliga saker att göra med barn

Har du och barnet många lediga dagar framför er? Det kanske är dags att vabba igen, eller så har barnet lov från skolan? Då är det väldigt smart att tänka ut lite roliga men enkla aktiviteter som ni kan hitta på tillsammans när inspirationen tryter. Coolstuff har massor av bra idéer när det kommer till saker att göra med barn när man är sjuk, men också saker att göra med barn i sommar eller på andra skollov

Saker att göra hemma med barn

Vad man kan hitta på med ett sjukt barn beror helt och hållet på hur sjukt barnet faktiskt är. Lyckligtvis har vi mängder av tips på lugnare saker att göra i karantän med barn – oavsett om det bara handlar om en snorig näsa eller en jobbigare influensa. Aktiviteterna nedan passar såklart lika bra för friska barn också!

Glad kvinna kopplar av med zenkuru tyngdfilt

1. Lyxigt filmmys mitt på dagen

Om du har en projektor till hands är det här helt rätt tillfälle att ta fram den! Poppa smöriga popcorn och häll upp i riktiga popcornshinkar (ni kanske till och med kan pyssla ihop dem själva om barnet orkar). Välj ut en bra film, täck för fönsterna ordentligt och bunkra upp med massor av täcken och kuddar i soffan.

2. Smakleken

I vabb-tider är det lämpligt att tillfälligt avskriva regeln om att inte leka med maten! Ordna en skojig matlek med barnet – skär upp goda frukter, korvar eller brödbitar med pålägg och låt honom eller henne blunda och gissa vad det är. Ett hett tips är att avsluta leken med en liten smak-överraskning i form av gott godis eller choklad.

3. Skattjakt

Om barnet är tillräckligt piggt passar det perfekt att ordna en rolig skattjakt! Eftersom du ändå är hemma har du dessutom tid att planera alltihop riktigt bra. Om vädret är okej kan du även se till att skattjakten avslutas ute i trädgården – så får barnet lite nyttig D-vitamin på köpet.

Täcken & Filtar

Visa alla
Oversized Hoodie Deluxe - Snug Rug
Rea
Filt med Ärmar - Snug Rug Deluxe
Tyngdtäcke - Zenkuru
Rea
Tyngdtäcke - Zenkuru
Från
388:50 1 295:-
70%
Snug Rug Sherpa-pläd

4. Trekamp med roliga spel

Att spela ett roligt spel är alltid en bra metod för att få dagarna att gå. På Coolstuff hittar du roliga och unika sällskapsspel för både yngre och äldre barn. Om barnet orkar kan ni kanske till och med ta steget längre och köra en rolig trekamp? Bäst av tre vinner!

5. Kreativ verkstad

I Coolstuffs kategori med kreativa leksaker kan du hitta massor av inspiration på roliga saker att göra med barn där hemma. Låt kreativiteten flöda medan ni myser med slime, bakar kakor med frigolitlera eller bygger den mest episka kulbanan i världshistorien! Vi erbjuder även knep och knåp-pussel för barnet som har extra mycket tålamod, och såklart andra pussel i både 3D och vanlig form.

Person som bygger sin egen badbomb

Roliga saker för barn att göra ute

Det är faktiskt vetenskapligt bevisat att de flesta människor mår toppenbra av att få komma ut en liten stund varje dag, men tyvärr är det långtifrån alla barn som faktiskt tycker om att leka utomhus. Då är det grymt om du som förälder kan komma med förslag på roliga utomhusaktiviteter – oavsett årstid!

6. Frusna t-shirts

Doppa ett gäng t-shirts i vatten och låter dem ligga i frysen hela natten i varsin plastpåse. Nästa dag, när solen är som hetast, är det ett ypperligt tillfälle att ta fram tröjorna och ordna världens roligaste tävling i trädgården. Den som snabbast kan tina upp sin t-shirt och ta på sig den vinner!

7. Naturbingo

På nätet går det att hitta massor av fina naturbingo-brickor med olika teman som till exempel skogen eller stranden. Ge barnen varsin bricka när ni är på utflykt och låt dem springa runt och försöka hitta saker, fylla en rad och få bingo! Naturbingo kan såklart också göras till en rolig tävling där flera barn spelar i lag mot varandra.

Tre personer som spelar XL fyra i rad

8. Spännande utomhusspel

Har barnen tröttnat på de gamla krocket- och kubbspelen i trädgårdsboden som levt lika länge som dig? Då är det hög tid att investera i nya, spännande utomhusspel. Coolstuff erbjuder massor av roliga kastspel men också fotbollskrocket, frisbee-spel och häftiga koordinationsspel.

9. Tre i rad

Trots att det här spelet troligtvis är uråldrigt så går det aldrig ur tiden! Det är dessutom lätt att lära sig, och det går att roa sig med oavsett årstid. En annan fördel är att det är så lätt att bygga upp spelplanen av saker som finns tillgängliga – ni kan till exempel rita upp spelplanen på garageuppfarten och använda stenar och löv som spelpjäser!

Alfapet Sällskapsspel
Rea
Alfapet Sällskapsspel
209:40 349:-
40%
Trivial Pursuit Harry Potter
Med Andra Ord - Harry Potter
Rea
Med Andra Ord - Harry Potter
261:75 349:-
25%
Backgammon Spel

10. Mulle-TV

Under några minuter ska ni bara titta på omgivningen under tystnad, spana in träden, fåglarna och himlen. Efteråt kan ni prata om det ni lagt märke till, och förhoppningsvis känna er lugna och avslappnade i kroppen. Perfekt nedvarvning innan det är dags att gå in!

11. Utomhus-rebus

Ge barnen ett specifikt ord och låt dem leta upp saker i trädgården eller skogen som börjar på varje bokstav. Ordet “hej” kan till exempel formas med hjälp av en hink, ett eklöv och en påse med jord. När barnen fattat galoppen kan de själva forma ord med hjälp av saker och låta de vuxna lösa rebusarna!

12. Låt episka uteleksaker göra jobbet

Vuxna är inte superhjältar, även om våra älskade ungar kanske tror det. Ibland finns helt enkelt varken tiden eller orken till att förbereda eller planera några roliga aktiviteter. Då är det en himla tur att barnleksaker och uteleksaker finns! På Coolstuff hittar du allt från elefantformade vattenspridare till klätterbanor och hoppborgar för sommarhalvårets utomhuslek. För vintern erbjuder vi hamburgerformade pulkor, Snowball Makers och praktiska snöskulptursäckar!

Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

gåva
One stop gift shop

Skickar till mottagaren, slår in och skickar kort, vi löser allt

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

klappande händer

Vad våra kompisar (ni), säger om Coolstuff

4,6 av 5 stjärnor
1949 recensioner
Robert I.
Verifierad kund

Love games from my home land… thanks Would love to have a real Cornhole game…. The ones on Amazon are bad quality and cost way to much… send me info if you get the game… it was so popular when I was home last

Emelie F.
Verifierad kund

Har alltid roliga saker och köpt flertalet gånger härifrån både till mig själv och andra. Ofta roliga nyhetsbrev också med en tvist som är väldigt personlig.

Reine N.
Verifierad kund

Ni har väldigt mycket intressanta och roliga saker som man kan ge bort till relativt bra priser

Hannah V.
Verifierad kund

Bara bra erfarenheter av Cool stuff! Snabb leverans, bra kommunikation i mail och bra grejor!

Nina B.
Verifierad kund

Toppen, snabb service, bra sortiment med fina saker och bra alternativ på betalning.

Kattie N.
Verifierad kund

Alltid snabb leverans, trevliga presenter! Ibland till mej själv…

Alexandra F.
Verifierad kund

Bra beskrivningar av produkterna, tydliga bilder. Snabb leverans!

Liisa V.
Verifierad kund

Födelsedagsbarnet blev överlycklig över just denna SlushyMaker👍

Camilla R.
Verifierad kund

Coola saker till bra priser och snabb hantering av order

Maria C.
Verifierad kund

Det gick bra med beställningen, betalning och leverans.

Dan P.
Verifierad kund

Högt användningsbara varor som håller det de lovat.

Per-anders Ö.
Verifierad kund

Bra ställe att handla - ibland lire kul - grejer.

Paula L.
Verifierad kund

Enkelt och smidigt att beställa, snabb leverans.

Gudrun A.
Verifierad kund

Hämtade hos paketombudet - Enkelt och smidigt!!

Lotta N.
Verifierad kund

Var precis lika fint som jag föreställde mig.

Lina R.
Verifierad kund

Alltid snabb leverans och kul sortiment.

Carina E.
Verifierad kund

En absolut nödvändighet i mitt liv….

Anna J.
Verifierad kund

Enkelt att beställa, snabb leverans

Rosita H.
Verifierad kund

bra pris. snabb leverans. Superbra

Angelica S.
Verifierad kund

Snabba leveranser och bra priser.

Stand with Ukraine Hashtag