Småkakor
KAMPANJ: Badboll för endast 5kr!
Barn med mössa, kaka och sol i bakgrunden

11 roliga lekar för barn mellan 3–9 år

Kan det lätt spåra ur när dina barn har kompisar hemma? Efter knappt en halvtimme är hemmet vänt upp och ner, barnen springer runt som yra höns med hundra aktiviteter igång samtidigt och du undrar varför du gick med på en play date från första början. Deppa inte! Ibland behöver barn lite extra vägledning och inspiration för att kunna leka med ro och koncentration. Därför har vi på Coolstuff valt att samla ihop våra bästa tips när det kommer till roliga lekar för barn. Här hittar du 11 grymma tips på enkla barnlekar för 3-åringarna, 4-åringarna och 5-åringarna men också roliga lekar för barn mellan 6–9 år.

Man och barn spelar frisbeegolf utomhus i naturen

Roliga lekar för små barn

Har du en liten mini-me i hemmet som precis tagit hem en kompis för första gången? När det gäller barn mellan 3–5 år är det viktigt att tänka enkelt – här är det alltså inte läge att starta en långdragen och komplicerad lek med många regler. Organisera istället enklare lekar där du som vuxen också är delaktig, eller erbjud några kreativa eller roliga aktiviteter med hjälp av prylar från Coolstuff!

1. Björnen sover

Det här är lite av en klassiker när det kommer till lekar för barn på 3–5 år. Om barnen går på förskola är de med största sannolikhet välbekanta med leken! Ett barn ska ligga i mitten och låtsas vara en sovande björn medan resten av barnen går runt i en ring och sjunger de välkända textraderna. Vid slutet av sången är det dags för björnen i mitten att vakna och försöka fånga någon av de andra!

2. Utforska med händerna 

De flesta barn älskar att kladda, skapa och utforska med händerna – inte minst de allra yngsta! Om du vill hålla barnen underhållna i minst en timme är det ett säkert kort att klicka hem några kreativa leksaker från Coolstuff. Duka upp slime, magisk sand eller härlig frigolitlera på köksbordet och låt barnen roa sig själva medan du ordnar kvällsmat, eller bara njuter av en kopp svart livselixir.

Pojke som leker med en färgglad byggkloss

3. Sockermunken

Den här leken passar definitivt in i beskrivningen “enkla barnlekar”! 4-åringar och äldre barn är optimala deltagare – det enda du behöver är extra sockriga sockermunkar och såklart fikasugna barn. Leken går helt enkelt ut på att barnen ska äta upp sin sockermunk utan att slicka sig runt munnen. En odödlig klassiker!

4. Charader

Behöver du tips på barnlekar för 5-åringen och kompisarna från förskolan? Från 5 års ålder och uppåt är barnen definitivt redo att testa på charader! Här krävs lite förberedelser där ni tillsammans skriver upp olika saker på små lappar, men det är absolut värt mödan när du hör barnens glada skratt

5. Utelek utöver det vanliga

Det är inte konstigt att ungarna tröttnar på den gamla, tråkiga trädgården efter några år. Därför erbjuder vi massor av uteleksaker att ha utomhus som garanterat tar uteleken till en ny nivå! Det kanske är läge att investera i en uppblåsbar hoppborg? En häftig T-rex som sprutar vatten på barnen när de hoppat sig alldeles svettvarma i borgen? Er trädgård lär bli nya favoritplatsen för alla barnen i kvarteret.

Familj leker i trädgården

Roliga lekar för stora barn

Barn mellan 6 och 9 år brukar i de flesta fall sköta sig själva när de leker. Många tycker dock ändå att det är fantastiskt kul när du som vuxen engagerar dig, stöttar dem i leken, köper hem coola och roliga leksaker eller helt enkelt organiserar upp nya lekar som de aldrig testat på förut! Här hittar du våra bästa tips på roliga lekar för barn i skolåldern.

6. Episk vattenlek

Om solen skiner och det är varmt ute kan det aldrig slå fel att erbjuda barnen roliga vattenleksaker. Klicka hem en enorm vattenglidbana från vårt sortiment, eller varför inte en enorm flamingo som sprutar vatten? Vi erbjuder till och med ett hopprep med inbyggd vattenspridare!

Vattenleksaker för hela familjen

Visa alla
Badboll - Intex
Rea
Badboll - Intex
5:- 49:-
90%
Återanvändbara Vattenballonger
Nya prylar
Uppblåsbart Volleybollset - Intex

7. Hela havet stormar

Om du är på jakt efter barnlekar för 6-åringar och uppåt är det här en gammal goding som aldrig går ur tiden! Stolar och musik är det enda som behövs. Se till att använda lika många stolar som du har barn i rummet, minus en. Placera ut stolarna i en rektangel med ryggarna mot varandra och låt barnen gå runt dem i en cirkel medan du spelar upp favoritmusiken på högsta volym. När du plötsligt pausar musiken måste alla barn sätta sig ner på en stol så fort som möjligt. Det barn som blir utan stol åker ut, och det barn som är kvar sist av alla vinner!

8. Femkamp med unika spel

Behöver du inspiration på barnlekar för 7-åringar och uppåt – som kanske även vuxna kan delta i? Då hittar du massor av produkter inom kategorin lek och spel på Coolstuff! Här finns unika och underhållande spel som lär fånga intresset hos er alla. Varför inte ordna en rolig femkamp med roliga spel för flera personer? Börja med ett roligt frågespel, fortsätt med dragkamp, varva ner med ett gigantiskt kasta gris-spel, skratta högt med en runda Poo Curling och avsluta med en omgång Frisbee-dart i trädgården.

Barn spelar dragkramp i trädgården

9. Pictionary

Letar du efter passande barnlekar för 8-åringar och uppåt? Pictionary påminner om charader men går istället ut på att rita det som lappen beskriver och hoppas på att kompisarna kan gissa vad det är. Dela upp barnen i lag om två, och erbjud gärna ett skojigt pris till vinnarlaget och ett fint tröstpris till icke-vinnarlaget.

10. Reflex-skattjakt

Barnlekar för 9-åringar och uppåt får gärna vara roliga, spännande och lite svåra. Reflex-skattjakt är en variant på den vanliga skattjakten, men leken sker istället när det är mörkt ute och utan karta. Du gömmer skatter i trädgården eller närområdet och placerar även ut reflexer på samma ställen. Sedan är det dags för barnen att bege sig ut på skattjakt med endast ficklampor som hjälp!

11. Mörkerkurragömma

Mörkerkurragömma är i precis samma stuk som reflex-skattjakten – roligt, spännande och lite svårt. Släck ner alla lampor i hemmet, lotta ut en letare och låt resten av barnen gömma sig i mörkret. Om ni vill göra det ännu mer skojigt kan ni köra baklängeskurragömma istället! Då är det istället bara en som gömmer sig medan alla andra letar. När man hittar den som gömmer sig ska man bara vara tyst och gömma sig på samma plats. Till slut är det bara ett barn kvar som letar, och det barnet får då nöjet att hitta alla sina kompisar intryckta på samma plats som sardiner i en sardinburk.

Roliga och utmanande pussel

Visa alla
Världens Minsta Pussel
Escape Welt Quest Tower
Personligt Fotopussel - Hjärta
179:-
Kan personaliseras
Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

gåva
One stop gift shop

Skickar till mottagaren, slår in och skickar kort, vi löser allt

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

klappande händer

Vad våra kompisar (ni), säger om Coolstuff

4,6 av 5 stjärnor
1949 recensioner
Robert I.
Verifierad kund

Love games from my home land… thanks Would love to have a real Cornhole game…. The ones on Amazon are bad quality and cost way to much… send me info if you get the game… it was so popular when I was home last

Emelie F.
Verifierad kund

Har alltid roliga saker och köpt flertalet gånger härifrån både till mig själv och andra. Ofta roliga nyhetsbrev också med en tvist som är väldigt personlig.

Reine N.
Verifierad kund

Ni har väldigt mycket intressanta och roliga saker som man kan ge bort till relativt bra priser

Hannah V.
Verifierad kund

Bara bra erfarenheter av Cool stuff! Snabb leverans, bra kommunikation i mail och bra grejor!

Nina B.
Verifierad kund

Toppen, snabb service, bra sortiment med fina saker och bra alternativ på betalning.

Kattie N.
Verifierad kund

Alltid snabb leverans, trevliga presenter! Ibland till mej själv…

Alexandra F.
Verifierad kund

Bra beskrivningar av produkterna, tydliga bilder. Snabb leverans!

Liisa V.
Verifierad kund

Födelsedagsbarnet blev överlycklig över just denna SlushyMaker👍

Camilla R.
Verifierad kund

Coola saker till bra priser och snabb hantering av order

Maria C.
Verifierad kund

Det gick bra med beställningen, betalning och leverans.

Dan P.
Verifierad kund

Högt användningsbara varor som håller det de lovat.

Per-anders Ö.
Verifierad kund

Bra ställe att handla - ibland lire kul - grejer.

Paula L.
Verifierad kund

Enkelt och smidigt att beställa, snabb leverans.

Gudrun A.
Verifierad kund

Hämtade hos paketombudet - Enkelt och smidigt!!

Lotta N.
Verifierad kund

Var precis lika fint som jag föreställde mig.

Lina R.
Verifierad kund

Alltid snabb leverans och kul sortiment.

Carina E.
Verifierad kund

En absolut nödvändighet i mitt liv….

Anna J.
Verifierad kund

Enkelt att beställa, snabb leverans

Rosita H.
Verifierad kund

bra pris. snabb leverans. Superbra

Angelica S.
Verifierad kund

Snabba leveranser och bra priser.

Stand with Ukraine Hashtag