Kimchi och mjölksyrade grönsaker har seglat upp som mattrender de senaste Ă„ren. Inte sĂ„ konstigt â det Ă€r bĂ„de gott och nyttigt med syrade godsaker! Dessutom Ă€r det smidigt â grönsakerna bildar syran med hjĂ€lp av sina naturliga bakterier. Du behöver inte tillsĂ€tta nĂ„got konstigt, utan kan lugnt luta dig tillbaka och lĂ„ta bakterierna göra jobbet! Med Kilner Fermenteringsset fixar du enkelt mjölksyrade grönsaker â vĂ€lj egna kombinationer och upptĂ€ck nya smaker!
Det Ă€r enkelt att komma igĂ„ng med syrningen, du behöver bara tillsĂ€tta vatten och salt. Ja, förutom grönsaker dĂ„! Skiva grönsakerna tunt, blanda med salt och krama ur vĂ€tskan. Packa tĂ€tt i Kilner-burken, hĂ€ll pĂ„ vatten och lĂ€gg pĂ„ de medföljande keramiska plattorna â de ser till att dina grönsaker hĂ„ller sig i lagen. Förslut burken med locket, sĂ€tt fast Kilners speciella ventil och lĂ„t sedan burken stĂ„ i nĂ„gra veckor. Mums, nu har du smarriga mjölksyrade grönsaker att njuta av!
Kimchi, surkĂ„l eller saltgurka â fermentera mera!
Fakta om Kilner Fermenteringsset
- Syra grönsaker med ett eget fermenteringsset!
- Perfekt för kimchi, surkÄl och andra mjölksyrade grönsaker!
- TillsĂ€tt salt, vatten och grönsaker/rotfrukter â recept medföljer!
- Syrningsprocessen tar 4-6 veckor
- Rymmer 3 liter
- MÄtt: 12,7 x 30 x 26 cm
- Material: glas, silikon och keramik
- Glasburken tÄl diskmaskin, lock, ventil och plattor handdiskas
- Observera! Burken Ă€r inte avsedd för förvaring dĂ„ det inte medföljer ett vanligt lock â nĂ€r dina grönsaker Ă€r syrade lĂ€gger du över dem i en tĂ€t glasburk (medföljer ej)!
- Förpackningen innehÄller:
- Glasburk
- Silikonlock
- Luftventil
- 2 keramiska plattor
- Instruktioner och recept (engelsk text)