Spread the love! Hitta Alla hjärtans dag-presenter här

Coolstuff

We have
just the thing

Litter Kwitter

Art.no 468

Litter Kwitter är ett toaletträningskit med vilket du lär katten att använda din vanliga toalett på under 8 veckor. Detta görs genom att kattens beteende långsamt ändras steg för steg.

495:-

I lager

Produktbeskrivning

Du älskar din katt, men hatar kattbajset. Det jobbiga är att det hittills inte har gått att få det ena men slippa det andra. (Såvida du inte hittar någon som hatar katter men älskar kattbajs förstås!) Litter Kwitter gör det dock möjligt att behålla missen men slippa bajset! Du kan alltså både äta kakan och behålla den -eller nåt.

Litter Kwitter är ett toaletträningskit med vilket du lär din katt att använda din vanliga toalett på under 8 veckor. Detta görs genom att du långsamt ändrar kattens beteende steg för steg för att han till slut ska kunna gå på toaletten helt själv utan några hjälpmedel!

Inlärningen består av tre steg; ett rött, ett gult och ett grönt. Symboliken med ett trafikljus går inte att ta miste på! För varje steg får du med en platta med varierande stort hål i mitten som ska placeras på toaletten med hjälp av den medföljande kattsitsen. Instruktions-DVD samt instruktionsbok medföljer!

Du börjar med den röda plattan som inte har något hål i mitten. Denna ska till en början läggas på golvet och ha sand i sig precis som en vanlig kattlåda. När den intet ont anande katten har börjat använda den är det dags att sätta den på toaletten så katten måste hoppa upp på er toalett för att göra sina bestyr.

Nästa steg är att byta ut den röda plattan mot en gul med ett litet hål i mitten. Katten börjar nu vänja sig vid att balansera på kanterna och accepterar att det inte är så mycket sand.

När detta är avklarat är det dags att plocka fram den gröna ringen som har ett stort hål i mitten och mycket lite kattsand. Din katt vänjer sig nu att kissa och bajsa rakt ner i toaletten. Mot slutet av den gröna perioden tar du även bort kattsandet och avslutar träningen med att helt ta bort ringen och låta din fulltränade katt använda toaletten helt utan hjälpmedel!

Under hela träningsperioden kan du använda toaletten som vanligt genom att enkelt lyfta bort Litter Kwitter och sätta tillbaka den när du är klar.

Litter Kwitter är utvecklad i samarbete med veterinärer och specialister på kattbeteende. Anledningen till att katter skrapar sand över sin avföring är att de vill dölja lukten. Eftersom avföringen inte luktar när den ligger i toalettvattnet försvinner även kattens behov av att skrapa sand.

Nästan alla katter, både yngre och äldre, kan lära sig gå på toaletten med Litter Kwitter, men är din katt äldre än 5-6 år bör du räkna med något längre inlärningsprocess. Kattungar under 3 månader ska inte använda Litter Kwitter.

Litter Kwitter passar i princip alla standardformade toaletter. Klicka dig fram bland våra bilder uppe till höger för att se en skiss över hur stor din toalett bör vara.

Litter Kwitter uppfanns i Australien av Jo Lapidge som har vunnit flera priser för sin innovation. Klicka på bilden nedan för att se ett nyhetsinslag om Litter Kwitter eller klicka här för att lyssna på en ljudfil från ett inslag om produkten i radio P4.

3.5

Sortera efter

 • N
  Netter

  Verifierad kund

  smart

  Funkar bra katterna fattade direkt. Blir skönt slippa dra hem tung sand och känns miljövänligare att slippa mängder med grus varje år.

 • L
  Lena

  Verifierad kund

  Bra, men svår att rengöra

  En väldigt bra produkt, men jag har ändå två klagomål: Den passar på toalettstolen, men LK är för rund så det blir en springa längst bak. Det fungerar ändå. Insatsdelen är svår att hålla ren eftersom botten har massa räfflor/skåror, vilket är väldigt irriterande och drar ner betyget. Nu till något som verkar vara populärt här; några rader om hur det fungerar för min katt: Jag är på första/gröna steget (började med LK på golvet, sen har jag haft den på toalettstolen över en vecka). LK ska inte passa för utekatter och till en början höll hon sig hellre tills hon blev utsläppt, men efter att ha hållit henne inne några dagar började hon hoppa upp till sin nya "låda". Katten står mitt i lådan och kissar utanför toalettstolen, på golvet alltså. Tur att katten delar toalett med min sambo och inte mig! Hur min katt klarar av LK påverkar inte betyget. Produkten kan ju vara väldigt bra, även om min katt råkar vända rumpan åt fel håll :)

 • C
  Cristian

  Verifierad kund

  Litter kwitter

  Lätt och smidig. Än så länge så funkar det bra. Julis är i första stadiet och det går bra. Idag ska vi byta till ring nr 2. Tror det kommer blir fantastiskt i slutändan. Tack för affären C

 • S
  Sara

  Verifierad kund

  Mycket sand på golvet till inget

  Jag är helt nöjd med litter kwitter än så länge, är bara på röda stadiet ännu men det har ej varit några problem :) Enda jobbiga är att man måste byta sand varje dag och kisse sprätter ner sand över hela golvet, men det gör ju ingenting när man vet att man kommer slippa sanden helt och hållet sen! :) Rekommenderas om man inte gillar sand på golvet!

 • G
  Georgios P.

  Verifierad kund

  Bra grejer, men det kommer

  Bra grejer, men det kommer alldeles för mycket sand ner till toan, vilket gör att det kan bli ett rejält stopp!!! Fick tejpa en påse under för att undvika detta, det borde ha funnits något rejälare med, då prylarna bara orsakar stopp utan skydd för sanden som ramlar ner.

Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Gäller standardleverans till ombud

Vi har snabba leveranser
1-3 dagars leverans

Gäller samtliga alternativ

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

Planet

Din kundvagn

😊

Ett ögonblick, vi laddar din kundvagn