Småkakor
Presenttips till studenten
Kajak vid strandkanten vid ett vattendrag

Vilken kajak ska jag välja?

Paddelproffs eller nybörjarpaddlare ute på djupt vatten? Oavsett vad som stämmer in på dig så finns det garanterat uppblåsbara kajaker som passar – och vi guidar såklart dig till rätt modell! Eftersom de är uppblåsbara krävs varken takräcken eller gigantiska förvaringsutrymmen för våra kajaker, utan du kan glatt pumpa upp och sjösätta din kajak där du vill börja paddla.

Man som paddlar ensam längs en flod i en Intex Challenger Ensitsig Kajak

Ensam med vågskvalpet eller tillsammans på äventyr?


Uppblåsbara kajaker finns i en- och tvåsitsiga modeller. Eller K1 och K2, som man också kan kalla dem. Vilken modell du ska välja beror helt på vad du har för planer med ditt kajakpaddlande. Kommer du oftast att ge dig iväg på egen hand är det praktiskt med en ensitsitsig kajak, men om du planerar att dela de flesta av kajakäventyren med någon annan kan det vara smidigare att slå till på en tvåsitsig modell istället. De främsta skillnaderna är att tvåmannakajakerna är större och har två säten istället för ett. Och kanske viktigast av allt: det följer med två åror istället för en – det är nämligen supertråkigt (och ganska jobbigt) att vara den enda som är utrustad med en åra i en tvåsitsig kajak!    

Kanske är det dags att överraska en friluftsälskande person i din närhet med en tvåsitsig kajak som present till henne? Eller – om du inte alls delar samma vurm för utomhusaktiviteter – uppvakta sambon, brorsan eller kompisen med en ensitsig kajak i present till honom?

Kan man paddla ensam i en tvåmanskajak?


Är du paddelsugen när ingen annan har lust att haka på i kajaken? Misströsta inte! Det är oftast inga problem att paddla tvåmanskajak själv. Många av de tvåsitsiga kajakerna har justerbara eller avtagbara säten, så att du kan anpassa din sits till en bra position i sittbrunnen. Det du behöver tänka på är att tvåmannakajaken är lite längre och större än de ensitsiga varianterna, så själva paddlingen kan upplevas som lite tyngre än vanligt. 

Man som står på en Stand Up Paddle Board

Nybörjare som inte vill ta sig vatten över huvudet


Är du sugen på att ge dig ut på dina första kajakutflykter? Kanske har du redan sett ut en lugn sjö du vill utforska, eller har du kanske rent av planerat en vattennära semester? Intex Challenger är en perfekt kajak att börja med, och den finns i både ensitsigt och tvåsitsigt utförande. Detta är en liten och nätt kajak som tack vare sin uppblåsbara botten och avtagbara kölskena ändå är stabil i vattnet. Kajaken har ett praktiskt lastnät i fören (kom ihåg att packa vattentätt!) och ett litet lastutrymme i sitbrunnen. Med den medföljande pumpen pumpar du upp Intex Challenger på nolltid så att du snabbt och enkelt kan komma igång och paddla.  

För dig som vill ha en kajak för lite längre och äventyrligare turer rekommenderar vi Bestway Hydro-Force Ventura, som också finns i både ensitsigt och tvåsitsigt utförande. Den här kajakmodellen är något större än Intex Challenger, och istället för lastnät har den en smart och avtagbar väska som lastutrymme i fören samt förvaringsfack inbyggt i sätet. Bestway Hydro-Force Ventura har inte bara en utan två kölskenor för ökad stabilitet, och på kajakens sida finns praktiska hållare för åran. Kajakens slitstarka vinyl är konstruerad för att stå emot såväl saltvatten som solstrålarnas UV-ljus, och det här är en kajak du kommer ha glädje av på många utflykter framöver.

Kajak & Båt

Visa alla
Tvåsitsig Kajak - Intex Challenger K2
Uppblåsbar Flotte - Outlust
Tvåsitsig Kajak - Intex Excursion Pro K2

Paddelproffs på väg mot nya äventyr


Det sägs att äventyret väntar framme vid nästa flodkrök, och du vill göra mer än att bara paddla i lugna vatten när du är ute med din kajak. Då är det dags att uppgradera kajakflottan med något proffsigare och tåligare som möter dina behov. Intex Excursion Pro finns i både ensitsigt och tvåsitsigt utförande, och är det självklara valet för dig som söker det där lilla extra i en uppblåsbar kajak. Excursion Pro är lite större än resten av våra kajaker, men fortfarande strömlinjeformad med en låg profil. Den tåliga vinylen är förstärkt med en trelagerskonstruktion i både för och akter för att tåla extra tuffa tag. Du får dessutom med två utbytbara kölskenor där den ena är speciellt anpassad för grundare vatten, så att du kan ta dig fram precis där du vill.

Kajak ute på en stilla sjö omgiven av skog

Härliga dagar vid vattnet 🐟
Kundbild av @peteraksberg

Om du gillar långa fisketurer kommer du att trivas som fisken i vattnet i en Excursion Pro-kajak! På kajakens båda långsidor finns nämligen hållare för fiskespön, och kajaken har en avtagbar hållare för fiskeutrustning där du till exempel kan fästa GPS-utrustning, ett portabelt ekolod eller liknande. I sittbrunnen finns smarta lastutrymmen så att du kan få med dig allt du behöver på utflykten, och du sitter bekvämt på det uppblåsbara och justerbara sätet med ryggstöd. Kajaken har rep längs sidorna och rejäla handtag både fam och bak, så att den är lätt att hantera såväl på land som i vattnet. 

Camping & Friluftsliv

Visa alla
Mjuk Vattenflaska
10
Uppblåsbar Bäddsoffa - Intex
Uppblåsbar Resesäng för Barn - Intex
24 i 1 - Multiverktygsnyckel
Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

gåva
One stop gift shop

Skickar till mottagaren, slår in och skickar kort, vi löser allt

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

klappande händer

Vad våra kompisar (ni), säger om Coolstuff

4,6 av 5 stjärnor
1949 recensioner
Robert I.
Verifierad kund

Love games from my home land… thanks Would love to have a real Cornhole game…. The ones on Amazon are bad quality and cost way to much… send me info if you get the game… it was so popular when I was home last

Emelie F.
Verifierad kund

Har alltid roliga saker och köpt flertalet gånger härifrån både till mig själv och andra. Ofta roliga nyhetsbrev också med en tvist som är väldigt personlig.

Reine N.
Verifierad kund

Ni har väldigt mycket intressanta och roliga saker som man kan ge bort till relativt bra priser

Hannah V.
Verifierad kund

Bara bra erfarenheter av Cool stuff! Snabb leverans, bra kommunikation i mail och bra grejor!

Nina B.
Verifierad kund

Toppen, snabb service, bra sortiment med fina saker och bra alternativ på betalning.

Kattie N.
Verifierad kund

Alltid snabb leverans, trevliga presenter! Ibland till mej själv…

Alexandra F.
Verifierad kund

Bra beskrivningar av produkterna, tydliga bilder. Snabb leverans!

Liisa V.
Verifierad kund

Födelsedagsbarnet blev överlycklig över just denna SlushyMaker👍

Camilla R.
Verifierad kund

Coola saker till bra priser och snabb hantering av order

Maria C.
Verifierad kund

Det gick bra med beställningen, betalning och leverans.

Dan P.
Verifierad kund

Högt användningsbara varor som håller det de lovat.

Per-anders Ö.
Verifierad kund

Bra ställe att handla - ibland lire kul - grejer.

Paula L.
Verifierad kund

Enkelt och smidigt att beställa, snabb leverans.

Gudrun A.
Verifierad kund

Hämtade hos paketombudet - Enkelt och smidigt!!

Lotta N.
Verifierad kund

Var precis lika fint som jag föreställde mig.

Lina R.
Verifierad kund

Alltid snabb leverans och kul sortiment.

Carina E.
Verifierad kund

En absolut nödvändighet i mitt liv….

Anna J.
Verifierad kund

Enkelt att beställa, snabb leverans

Rosita H.
Verifierad kund

bra pris. snabb leverans. Superbra

Angelica S.
Verifierad kund

Snabba leveranser och bra priser.

Stand with Ukraine Hashtag