Det finns folk som vill bo i en svamp, men har nÄgon frÄgat var svampen vill bo? RÀtt svar Àr, förutom otillgÀngligt mitt ute i skogen, vÀl gömd under en lövhög, givetvis i ett hus! I Svamphuset odlar du smakrik ostronskivling som Àr betydligt godare Àn de dÀr konserverade svamparna du brukar Àta! Och det Àr sjÀlvklart mycket hÀftigare att odla sin svamp sjÀlv, det vet ju alla!
Att odla svamp Àr dessutom enklare Àn att ge sig ut i skogen för att försöka locka fram svampen frÄn sitt gömstÀlle. Blanda bara halmpellets och mycel i odlingspÄsen och hÀll pÄ vatten. StÀll pÄsen i huset och stÀng bÄde pÄse och hus. Efter ca tre veckor i rumstemperatur Àr svampen redo att vÀxa ut ur huset, och dÀrefter dröjer det nÄgra dagar innan du kan skörda svamparna.
Fakta om Svamphuset
- Odla svamp hemma!
- TillsÀtt bara vatten, allt annat du behöver medföljer!
- Svamphuset ger en skörd. DÀrefter kan det planteras ut i trÀdgÄrden och dÄ ge skörd i flera Är
- VÀlj mellan grÄ ostronskivling (Pleurotus ostreatus) och gul ostronskivling (Pleurotus citrinopileatus)
- Storlek pÄ Svamphuset: 20 x 15 x 27 cm
- InnehÄll i förpackningen:
- Svamphus i kartong
- Mycel av ostronskivling
- OdlingspÄse
- Halmpellets
- PÄsförslutare
- Instruktioner pÄ svenska
- Instruktioner finns Àven att ladda ner hÀr
- Tips! Mycel utvecklas sakta Àven nÀr det Àr förpackat, och det kan dÄ hÀnda att pÄsen med mycel ser vakuumförpackad ut nÀr du fÄr den. Det Àr helt naturligt och pÄverkar varken hÄllbarheten eller förmÄgan att gro till smaskiga svampar!
- Produkten har minst 4 veckors hÄllbarhet vid köp, om inget annat anges