Fira kärleken - hitta Alla hjärtans dag-presenterna idag
Saltstenen som rest från foten av Mount Everest för att ge dina gäster något alldeles extra. Grilla, stek, grava och servera med detta unika redskap som saltar maten åt dig.
I lager
Tycker man att matlagning är tråkigt beror det oftast på att man har tråkiga redskap. Ditt kök återspeglar ju maten. Så, glöm den repiga teflonpannan och den dötrista skärbrädan. Vad sägs om ett block rosa salt som pressats samman i Himalayabergen under miljontals år?
Vad använder man en fantastisk Saltsten från Himalaya till?
Grillning: Lägg den på grillen med låg värme och låt den värmas upp långsamt under locket. När den är varm nog kan du lägga på det du önskar grilla. Maten kommer att få en fin rökig sälta.
Ugnen: Det går lika bra att värma upp stenen i ugnen. Gör det även här under långsam uppvärmning (c:a 60 min). Lägg på maten när önskad värme är uppnådd.
Teppanyaki, nån? Eftersom saltstenen håller värmen länge kan du lägga den uppvärmd i en anpassad metallställning och steka maten på middagsbordet! Gästerna gör saltomortal av belåtenhet!
Gravlax är oerhört gott och om den är hemgjord är det något alldeles extra. Strössla socker, dill och vitpeppar på laxfilén och lägg den mellan två saltstenar. In i kylen med den och glöm bort den under två dagar. Hitta den igen på tredje dagen och njut.
Det är inte bara tillredning av varm mat den klarar av. Servering av kall mat som behöver extra sälta, t.ex. sushi eller tapas funkar utmärkt.
Till Tex-Mex kan du blanda hackad tomat, lök, koriander och pressad lime på stenen och servera din unika SALTSA.
“Men blir det inte väldigt salt?” undrar du. Nä, det behöver det inte bli! Det naturliga saltet från blocket är mildare än det vanliga du köper i butiken och blocket släpper bara ifrån sig lite åt gången. Vill man ha mer sälta tillsätter man mer vätska på blocket som löser upp saltlagren.
Vad händer när man lagat massor av spännande maträtter och stenen blivit för tunn att använda? Då har det roliga bara börjat! Den är ju helt gjord av salt, så du kan bryta loss den i mindre bitar och använda som rivsalt till matlagningen eller middagsbordet.
Sortera efter
Fungerar bra. Mycket ömtålig.
Bästa presenten till den som har allt och tycker om att laga mat. Trött på stenen riv ner den och använd som sålt.
Vi började med ett nötinnanlår som skivades tunt. Helt utan kryddor utan körde rakt på saltstenen, blev väldigt gott. Har för det mesta kört stenen i ugnen men det funkade över spisen också. Den svalnar fort nog för att de inte blir någon vidare bra stekning vid bordet.
Jag är mycket nöjd med coolstuff fick en bra service.fick problem med en saltsten.den var sprucken.så jag ringde om detta fick en ny saltsten.
Den är fantastisk, men den hade spruckit i kanten ganska rejält vid frakten så jag funderar på att reklamera för den här saltsträngen kommer ju inte hålla länge :)
Skrolla/svep åt sidan för att se fler relevanta kategorier som vi valt ut till dig.
Blixtsnabb klimatkompenserad leverans
Skickar till mottagaren, slår in och skickar kort, vi löser allt
och 2 års garanti på alla varor