Spana in alla våra adventskalendrar!

Coolstuff

We have
just the thing

mat över öppen eld

3 Recept på lyxig mat över öppen eld

Vi bjuder på tre av våra favoritrecept till glampingen eller utflykten! Som de naturstjärnorna vi är tänjer vi på gränserna för vilken mat man kan - och ska - äta i det vilda! Våga vägra frystorkad mat! Samt ger lite tips på hur du bäst preppar för att lyckas med recepten. För ingen mat smakar bättre än den som är lagad på stormkök eller över öppen eld... Det är ren överlevnadsinstinkt!

Lyxig mat utomhus

Coolstuffs 3 favoriträtter för stormkök eller lägereld

Förrätt - Vild morotssoppa med curry    

Nu menar vi inte att morötterna är vilda och kommer attackera dig med spjut! Men en god soppa är perfekt för utflykten eller vandringen. ALLTING kan förberedas hemma och enkelt värmas på plats. Förvara den i en praktisk termos medan du äventyrar. Ett annat tips är att använda kokosmjölk som är smakrik och mindre värmekänslig än komjölk. Bara att hälla upp, värma och njut. 

Recept - Vild soppa med morot, curry och kokos    

Ingredienser (4 portioner)
4 stora morötter
1 st gul lök
1 msk gul curry
1 st röd chili
2 st vitlöksklyftor
3 msk riven ingefära
4 dl kokosmjölk
3 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
1 msk sweet chilisås
Olja till stekning

Gör såhär
1. Hacka morötter, lök, chili och vitlök. Riv ingefäran 
2. Fräs morötterna och löken tillsammans med curry och olja i en gryta tills de fått fin färg
3. Häll på chili, vitlök och ingefära och fräs allting i några minuter
4. Häll i kokosmjölk, vattnet + buljongtärning och sweet chili
5. Koka på svag värme en stund, grytan är klar när morötterna är mjuka

Huvudrätt - Helt normal pytt i panna 

En helt normal pytt i panna är överlägsen mat att äta utomhus! Hacka dina favoritingredienser av potatis, lök, kött eller vegetariskt m.m. Blanda ihop allting i en och samma praktiska matförvaring från Coolstuff. Stek sedan på stormkök eller i stekpanna över öppen eld.

Recept - Helt normal pytt i panna 

Ingredienser (4 portioner)
4 potatisar
2 gula lökar
600 g stekt kött eller svamp för vego
100 g färsk spenat 
Olja till stekning 
salt och svartpeppar
 
Gör såhär
1. Hacka potatis och lök. Skär köttet i bitar, eller svampen om du använder en större sort
2. Stek potatis och lök i olja tills potatisen är mjuk 
3. Häll på köttet eller svampen och stek tills de fått fin färg
4. Salta och peppra
5. Servera med inlagda rödbetor, färsk persilja eller stekt ägg

pannkakor utomhus

Efterrätt - Veganska pannkakor med färska bär och nutella


Utflyktsfavoriten som hängt med sedan lågstadiet gör ingen besviken! Tillaga hemma och ät kalla eller uppvärmda på plats. Njut tillsammans med en kopp lyxig espresso från din bärbara espresso maskin! Favoritgodiset hemifrån, eller varför inte några läckra alkoholtillbehör

Recept - Veganska pannkakor

Ingredienser (4 portioner)
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk socker 
6 dl havremjölk 
 
Gör såhär
1. Vadå “gör såhär”? ALLA vet hur man mixar pannkakssmet!? Annars är det bara att blanda alla ingredienser och vispa tills inga klumpar syns.
2. Låt smeten vila i kylskåpet 10 min innan gräddning
3. Stek pannkakorna
4. Gå ut i skogen
5. Servera varma eller kalla med färska bär och en stor hink nutella

Camping & Friluftsliv

Visa alla  
Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

gåva
One stop gift shop

Skicka till mottagaren, slå in och skicka kort, vi löser allt

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

Stand with Ukraine Hashtag

Din kundvagn

😊

Ett ögonblick, vi laddar din kundvagn