Småkakor
Jubileums-REA! Upp till 80% på mängder av somriga prylar!
julklappsspelets-regler

Julklappsspelets regler

Julklappsspelets regler

Låt tomten softa med lite glögg medan ni tar julklappsutdelningen i egna händer, och med våra roliga varianter på julklappsspelet blir det full fart runt granen! Varför inte testa julklappsspelet där alla får en julklapp, eller den lite mer utmanande varianten där det gäller att samla ihop så många julklappar som möjligt – kommer du vilja ha revansch nästa år?! Givetvis finns det en barnvänlig variant av julklappsleken också!
Julklappsspelets regler

Vad är julklappsspelet?

Julklappsspelet går ut på att varje deltagare köper en (eller flera, det är helt upp till er) julklapp för en förutbestämd summa, som skall passa alla deltagare, och därefter spelar man om vem som får vilken klapp. Det viktigaste när det kommer till julklappsspelet är att ni är överens om vilka spelregler som gäller, för att undvika några missförstånd när spelet väl är igång. Vi har samlat ihop regler för tre olika julklappsspel, så du kan hitta den variant av julklappsspelet som passar din familj allra bäst.

Att köra julklappsspelet istället gör en traditionell julklappsutdelning är inte bara superroligt, det har fler fördelar! Till exempel slipper du julstressen med att försöka hitta en bra julklapp till din bror som inte önskar sig något, eller till kompisen som är helt omöjlig att köpa något till. Stora som små kan delta och spänningen hålls vid liv länge – blir det du som går vinnande ur julklappsleken i år och går hem med klappen som alla andra suktar efter?

Innan julfirandet behöver ni komma överens om vad julklapparna ska kosta. Julklappar för max 200 kr eller julklappar för max 300 kr kan vara ett bra riktmärke, kanske hittar du den ultimata gåvan för julklappsspelet hos oss?

Julklappsspelets regler

Runda 1

Samla er runt ett bord. Ett tips här är att alla får plats så ingen känner sig utanför! Lägg samtliga paket i en stor härlig julklappshög mitt på bordet. Det ska ju gärna se inbjudande ut. Nu plockar ni fram en tärning som alla ska slå i turordning. Den yngsta börjar. Slår man 1 eller 6 får man ta ett valfritt paket från högen. Fortsätt till alla paket är utdelade.

Runda 2

Nu ska ni ställa ett tidtagarur (pssst, det finns ju i telefonen nuförtiden). Lämplig tid kan vara 10 minuter för ca 10 spelare. Så det är bara att anpassa efter hur många ni är, ju fler deltagare desto längre tid behöver ni. Det viktigaste här är att tidtagningen inte är synlig för deltagarna. Man vill ju inte uppmuntra till fusk! Slå tärningen återigen i turordning. Denna gången får den som är äldst börja. Slår man en 1 eller 6 tar man ett paket man är lite extra sugen på från en valfri spelare. Nu ringer klockan och då får alla öppna sina paket!

Runda 3

Ställ tidtagaruret på 5 minuter. Ännu en gång ska tärningen slås i turordning. Den med minst antal paket börjar. Slår man en 1 eller 6 tar man ett öppnat paket från valfri deltagare. När klockan ringer efter fem minuter är spelet slut. Den med flest paket har vunnit både äran i julklappsspelet och flest klappar. Kommer du vilja ha revansch nästa jul?!

Julklappsspelet för barn

Låt barnen välja klapparna och ha sin egen julklappslek! Eftersom julklappslekens regler är enkla att följa fungerar denna klassiker även för släktens yngsta. Samla alla barn kring bordet och låt dem i tur och ordning slå en tärning. Slår man 1 eller 6 får man välja ett paket.

För att hålla god ton hos jultrötta barn kan det vara en idé att hålla paketstölder utanför spelet och låta en vuxen övervaka spelandet så att alla barn få lika många klappar. Har man fått ett paket (eller hur många paket ni nu väljer att spela om per barn) går turen vidare till nästa person, och spelet är slut när alla klappar är utdelade och alla barn fått lika många klappar.

Julklappsspel där alla får en julklapp

Allra roligast är det såklart om alla som är med i julklappsspelet får en julklapp, det gäller egentligen oavsett om det är barn eller vuxna som spelar. Ni kan såklart justera reglerna till det klassiska julklappsspelet här ovan, eller så testar ni denna variant som vi kallar Julk-lappsleken. Papperslappar är nämligen ett viktigt inslag i denna variant av julklappsspelet där alla får en julklapp!

Sätt er kring ett bord och samla alla klappar på bordet. På små lappar skriver ni siffor från ett och uppåt, lika många siffror som ni är deltagare. Är ni åtta spelare behöver ni åtta lappar som ni skriver siffrorna 1-8 på. Vik ihop lapparna, lägg dem i en skål och dra därefter varsin lapp från högen. Numret som står på din lappar avgör turordningen för själva julklappsväljandet, och nu är det dags att sätta igång!

Deltagaren som fått lappen med siffran 1 börjar att välja ett av paketen på bordet. Den som fått siffran 2 kan därefter välja mellan att ta ett paket från högen – eller sno åt sig ettans paket! Spelet fortsätter på samma sätt, där varje spelare i tur och ordning får välja mellan att ta ett paket från högen eller från en annan spelare. När ni gått varvet runt så att alla spelare fått välja paket en gång går ni vidare till runda två, där enbart de spelare som inte har något paket framför sig är med. De får i turordning välja mellan ett outdelat paket eller en motståndares paket. När alla klappar från högen är utdelade är det dags att öppna klapparna och njuta av era fynd. I detta julklappsspel får alla en julklapp – det är kanske det bästa sättet att säkra julfriden på!

Behöver du tips till julklappsspelet? Vi har såklart massor av julklappstips som passar finfint till olika julklappslekar!

Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

gåva
One stop gift shop

Skickar till mottagaren, slår in och skickar kort, vi löser allt

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

klappande händer

Vad våra kompisar (ni), säger om Coolstuff

4,6 av 5 stjärnor
1949 recensioner
Robert I.
Verifierad kund

Love games from my home land… thanks Would love to have a real Cornhole game…. The ones on Amazon are bad quality and cost way to much… send me info if you get the game… it was so popular when I was home last

Emelie F.
Verifierad kund

Har alltid roliga saker och köpt flertalet gånger härifrån både till mig själv och andra. Ofta roliga nyhetsbrev också med en tvist som är väldigt personlig.

Reine N.
Verifierad kund

Ni har väldigt mycket intressanta och roliga saker som man kan ge bort till relativt bra priser

Hannah V.
Verifierad kund

Bara bra erfarenheter av Cool stuff! Snabb leverans, bra kommunikation i mail och bra grejor!

Nina B.
Verifierad kund

Toppen, snabb service, bra sortiment med fina saker och bra alternativ på betalning.

Kattie N.
Verifierad kund

Alltid snabb leverans, trevliga presenter! Ibland till mej själv…

Alexandra F.
Verifierad kund

Bra beskrivningar av produkterna, tydliga bilder. Snabb leverans!

Liisa V.
Verifierad kund

Födelsedagsbarnet blev överlycklig över just denna SlushyMaker👍

Camilla R.
Verifierad kund

Coola saker till bra priser och snabb hantering av order

Maria C.
Verifierad kund

Det gick bra med beställningen, betalning och leverans.

Dan P.
Verifierad kund

Högt användningsbara varor som håller det de lovat.

Per-anders Ö.
Verifierad kund

Bra ställe att handla - ibland lire kul - grejer.

Paula L.
Verifierad kund

Enkelt och smidigt att beställa, snabb leverans.

Gudrun A.
Verifierad kund

Hämtade hos paketombudet - Enkelt och smidigt!!

Lotta N.
Verifierad kund

Var precis lika fint som jag föreställde mig.

Lina R.
Verifierad kund

Alltid snabb leverans och kul sortiment.

Carina E.
Verifierad kund

En absolut nödvändighet i mitt liv….

Anna J.
Verifierad kund

Enkelt att beställa, snabb leverans

Rosita H.
Verifierad kund

bra pris. snabb leverans. Superbra

Angelica S.
Verifierad kund

Snabba leveranser och bra priser.

Stand with Ukraine Hashtag