Coolstuff

We have
just the thing

Din kundvagn

😊

Ett ögonblick, vi laddar din kundvagn

Julcitat

Julcitat

Nästan lika traditionsenligt som julen är ju alla julcitat. Vi har samlat några favoriter, från den klassiska Disney-hälsningen "Från oss alla, till er alla, en riktigt god jul" till det modernt filosofiska Ernst-citatet "Vad är det som gör att vissa granar faktiskt bestämmer sig för att bli julgranar och andra bara är fula?".
Julcitat

"Från oss alla, till er alla, en riktigt god jul"

Finns det något julcitat som sitter djupare rotat i oss? Från barnsben har vi hört denna mening yttras varje julafton när den traditionsenliga Kalle Anka lider mot sitt slut och det finns nog få program som inhyser så mycket julkänsla, trots att det kan tyckas oförklarligt för en som inte är helt bekant med de svenska jultraditionerna.

Julen är för många förknippad med mat och att umgås med familjen, men hur många av våra jultraditioner kan vi egentligen inte härleda till de alla julfilmer vi sett under årens lopp? Allt från Love Actually och Die Hard till Ensam hemma och Karl Bertil Jonssons Julafton på julaftons kväll. Julen bjuder på julfilmer av högst varierande karaktär och vi är många som kan citera de olika filmerna så fort vi börjar närma oss juletid.

En av våra allra mest folkkära karaktärer från TV, Ernst Kirchsteiger, kan vi vara så säkra på levererar starka citat i juletid. Tidigare klassiker såsom “Det finns fem sinnen och på julen ska man ha med lite av alla tycker jag" eller "Man får en glögg som är så god som att kyssa en ängel" är nästan så bra att de borde få pryda inredningsdetaljer. Och då ska vi ju inte tala om det filosofiska Ernst-citatet "Vad är det som gör att vissa granar faktiskt bestämmer sig för att bli julgranar och andra bara är fula?" – värt att tänka på en extra gång innan man ger sig ut för att köpa julgran! För den som själv är riktigt kreativ kan det var en julklappsidé; ta ditt favoritcitat och skapa en personlig gåva till någon du tycker om.

För dig som vill ge utlopp för din konstnärliga sida kan vi rekommendera en teckningsram där du själv väljer och skapar ditt motiv. Kanske är det en bild från din favoritjulfilm, ihop med ett av de mest juliga citaten som får ta plats i ramen? Eller kanske rentav en samling av alla dina favoritcitat om julen, där du kan byta motiv varje dag fram till julafton, som en personlig julkalender? Lite som det klassiska julrimmet “Ära vare Gud i höjden, detta har jag gjort i slöjden”, fast slöjden kanske snarare är i hemmets lugna vrå med en mysig julfilm i bakgrunden för inspiration?

Våra favorit-julcitat

Några av de mest minnesvärda julcitaten är kanske egentligen inte de mest självklara. Die Hard har blivit något av en kultförklarad julfilm och det koncisa citatet “Yippee-ki-yay” lämnar ingen oberörd. För den som är ett riktigt Die Hard-fan har vi en toppenidé för årets julklapp - ge bort en härlig färgskiftande lightbox med detta klassiska och coola citat!

Allas vår favoritfamilj från Vivalla, familjen Svensson, bjuder på ett par riktiga klassiker. Vad sägs om “God jul önskar Lenin”, där Gustav har lite svårt att tyda Lenas handskrift, eller då Max stoppar en köttbulle i gröten för att “han hittade inga mandlar”.

I Sunes Jul fyller mamma Karin i Rudolfs mening "älskling, i år tar jag knäcken…" med "…på oss alla". Och ingen glömmer väl buffébesökarens kommentar "Ditt giriga fruntimmer" när Karin lägger upp köttbullar?!

Vilket julcitat tycker du bäst om? Med vår Gör-Din-Egen-Text-julkalender kan du samla 24 av dina allra bästa julcitat och ge bort, från en julälskare till en annan.

Från Coolstuff ropen skalla, till er alla, en riktigt cool jul.

Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Gäller standardleverans till ombud

Vi har snabba leveranser
1-3 dagars leverans

Gäller samtliga alternativ

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

Planet