Fira kärleken - hitta Alla hjärtans dag-presenterna idag

Coolstuff

We have
just the thing

allt-om-kajaker

Allt om kajaker

Du behöver uppgradera friluftslivet med en ny, spännande aktivitet emellanåt för att hålla lågan uppe. Du kanske tycker att längdskidor är för krångligt, att lerduveskytte är för högljutt, att odling är för långtråkigt? Då kan kajakåkning vara helt rätt aktivitet för dig! Kajakåkningen kräver endast några få prylar i utrustningsväg, och aktiviteten kan enkelt anpassas efter dina egna preferenser. Avkopplande ensamturer på en spegelblank sjö eller lite mer fartfyllda färder på ån med ett stort sällskap? Välj bland våra bästa kajaker och hitta en uppblåsbar modell som passar dina planer!

Man som paddlar ensam längs en flod i en Intex Challenger Ensitsig Kajak

Vad är en kajak?

Hela konceptet med en kajak är egentligen väldigt enkelt. Kajaken är en smal, mindre båt som du kan ta dig framåt med på vatten med hjälp av en paddel. Är du tveksam kring om en liten, avlång båt verkligen håller måttet som en fritidsaktivitet att spendera flera timmar på varje vecka? Om du aldrig haft med kajaker att göra förut är det inte konstigt om du är lite skeptisk. Men kajakåkning innebär ju så mycket mer än att bara ta sig framåt på vatten! Du kan kombinera kajakåkningen med härligt fiske, och njuta av en avkopplande stund på vattnet med endast en kaffetermos som sällskap. Eller varför inte utmana dig själv med en fartfylld tur på en å där vattnet faktiskt har lite strömmar?

Glad man och kvinna som paddlar i en Intex Tvåsitsig Kajak

Vad är skillnaden mellan kanot och kajak?

Både kanoter och kajaker är som sagt avlånga, mindre båtar där du använder en paddel för att skjuta vattnet bakåt och på så vis glida framåt på sjöar, åar eller hav. Själva paddlingen går dock till på lite olika sätt. Så hur paddlar man kajak? Paddeln har två blad på vardera sida av en rund, avlång stav. När du paddlar kanot använder du istället en paddel som endast har ett blad i ena änden och ett handtag i den andra. Kanoter är dessutom öppna hela vägen precis som i en eka, medan kajaker till viss del är övertäckta. Ryktet säger att det var eskimåerna som uppfann kajaken när de frös lite för mycket och helst ville ha med sig täcket från sängen ut på båten, och insåg att täcket då blev blött. Typ.

Uppblåsbara kajaker för olika sorters äventyr

Hur lång är en kajak? Vad kostar en kajak? Hur snabbt paddlar man kajak? Att ställa dessa frågor är faktiskt lite samma sak som att fråga hur långt ett snöre är, hur mycket en bil kostar eller hur snabbt du kan ta dig framåt på en cykel. Allting handlar ju om dina egna planer och preferenser!

Kajak & Båt

Visa alla  

Maximera smidigheten med en ultrakompakt kajak

På Coolstuff hittar du ett helt gäng uppblåsbara kajaker som tar lite utrymme när de inte används, vilket passar perfekt för dig som inte har ett kajakförråd till övers. En uppblåsbar kajak är enkel att bära med sig tillsammans med andra camping- och friluftsprylar, för att sedan lika enkelt blåsa upp när du hittar en härlig sjö eller havsvik att utforska. Vi erbjuder både Intex-kajaker och Bestway-kajaker i olika storlekar och prisklasser som passar oavsett om du föredrar att åka ensam eller i sällskap med andra.

Intex Excursion Pro K1 Ensitsig Kajak

Våra bästa tips för ett lyckat kajakäventyr  

Hur kliver man i en kajak? Hur sitter man i en kajak? Det här är grejer som du bör ha stenkoll på innan du beger dig ut på kajakäventyr, om du inte tycker om surprise-dopp i vatten vill säga. Lyckligtvis går det ganska snabbt att fatta galoppen!

Så undviker du blöta olyckor när du hoppar i kajaken

Om du hittat en sjö med låg brygga behöver du bara placera handen framför hålet där du ska sitta i kajaken, med den andra handen kvar på bryggan. Lyft sedan ena foten och placera den i kajaken, men håll kvar tyngden på den andra foten för säkerhets skull. Sätt dig sedan långsamt ner på sittplatsen och räta ut dina ben. Lätt som en plätt! Finns det ingen brygga? Nemas problemas – då behöver du bara placera kajaken i vattnet vid strandkanten innan du sätter dig gränsle över sittplatsen och lyfter upp ett ben i taget.

Glad kvinna och man som paddlar i en fjord i en uppblåsbar kajak

Vilka paddeltekniker finns det?

Slappna av i både kropp och knopp! Om du spänner hela kroppen och känner dig stressad när du åker kajak är det lätt att inte hinna med i båtens rörelser, vilket fort kan resultera i ett spontandopp. Kom ihåg att sitta med rak rygg, och att låta musklerna i ryggen och midjan sköta paddlingen. Du lär förstå tekniken med att ta sig framåt ganska fort – placera paddeln nära kajaken och så långt fram som möjligt utan att behöva luta dig framåt. Påbörja inte paddeltaget förrän armen är sträckt och paddeln är nere i vattnet. Men hur svänger man då? Använd sveptag med paddeln i formen av en halvmåne!

Camping & Friluftsliv

Visa alla  
Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Blixtsnabb klimatkompenserad leverans

gåva
One stop gift shop

Skickar till mottagaren, slår in och skickar kort, vi löser allt

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

Stand with Ukraine Hashtag

Din kundvagn

😊

Ett ögonblick, vi laddar din kundvagn