REA – fynden som förlänger utesäsongen!
Lägg baconskivorna på Piggy Wiggy, släng på locket och kör i micron lika många minuter som du har baconskivor. Ut kommer knaperstekt bacon. Magi.
Lågt lager
Konsten att steka bacon på rätt sätt är omdiskuterad. Ska man ha extra fett i pannan eller ska man inte det? Vilken temperatur ska man ha? Hur gör man för att rinna av baconskivorna? Varför, varför, varför blir inte baconet knaperstekt?! Med tanke på att inget skriker ”carpe diem” eller ”yolo” lika mycket som att smaska i sig de små rimmade, rökta och fantastiska skivorna så känns det ju väldigt onödigt att upplevelsen ska förstöras av att man behöver en kockexamen för att få till det.
Piggy Wiggy fixar biffen, förlåt, fläsket. Fördela baconskivorna över brickan, lägg på locket och kör i mikrovågsugnen på högsta effekt, ungefär lika många minuter som antal baconskivor. Plocka ut dem och märk väl att du genom att variera tiden kan få dem exakt så knapriga som du vill. Märk också att flottet har samlats i fårorna på brickan, så att du slipper stå med hushållspapper och torka baconskivorna som om de vore ett köksbord. Dessutom ligger det ingen tät bacondimma över ditt hem, som när du steker bacon.
Och ja, vissa kommer himla med ögonen åt dig och muttra något om ”micro” och ”nymodigheter”, kanske sätta en prestige i att steka bacon i pannan. Låt dem göra det. Skulle du ta illa vid dig kan du alltid trösta sig med en ny portion perfekt knaperstekt och avrunnet bacon, medan de står och kämpar vid spisen.
(Livsmedelsverket rekommenderar förresten tillagning av bacon i mikrovågsugn, eftersom det bildas mycket mindre tråkigheter i baconet när man lagar det i micron än när man steker det. Bara så du vet.)
Sortera efter
Ska bli julklapp så vet inte hur bra den är än.
Slipper allt kladd med med att steka bacon och det tar mindre tid
Det kunde varit bättre lock som inte slår sig i diskmaskinen.
För att få bästa resultat så ska man ha en micro som klarar av 1000W för att kunna micra i 1 minut, annars får man micra några minuter extra som jag fick göra. Jag micrade i en och en halv minut och fick då mina bacon ganska bra, jag har en micro som är på 800W.
Det blir lika bra som i pannan - men jag slipper all stekflott - jätteskönt!