Spread the love! Hitta Alla hjärtans dag-presenter här

Coolstuff

We have
just the thing

Piggy Wiggy Microbacon

Art.no 4179

Lägg baconskivorna på Piggy Wiggy, släng på locket och kör i micron lika många minuter som du har baconskivor. Ut kommer knaperstekt bacon. Magi.

179:-

I lager

Produktbeskrivning

Konsten att steka bacon på rätt sätt är omdiskuterad. Ska man ha extra fett i pannan eller ska man inte det? Vilken temperatur ska man ha? Hur gör man för att rinna av baconskivorna? Varför, varför, varför blir inte baconet knaperstekt?! Med tanke på att inget skriker ”carpe diem” eller ”yolo” lika mycket som att smaska i sig de små rimmade, rökta och fantastiska skivorna så känns det ju väldigt onödigt att upplevelsen ska förstöras av att man behöver en kockexamen för att få till det.

Piggy Wiggy fixar biffen, förlåt, fläsket. Fördela baconskivorna över brickan, lägg på locket och kör i mikrovågsugnen på högsta effekt, ungefär lika många minuter som antal baconskivor. Plocka ut dem och märk väl att du genom att variera tiden kan få dem exakt så knapriga som du vill. Märk också att flottet har samlats i fårorna på brickan, så att du slipper stå med hushållspapper och torka baconskivorna som om de vore ett köksbord. Dessutom ligger det ingen tät bacondimma över ditt hem, som när du steker bacon.

Och ja, vissa kommer himla med ögonen åt dig och muttra något om ”micro” och ”nymodigheter”, kanske sätta en prestige i att steka bacon i pannan. Låt dem göra det. Skulle du ta illa vid dig kan du alltid trösta sig med en ny portion perfekt knaperstekt och avrunnet bacon, medan de står och kämpar vid spisen.

(Livsmedelsverket rekommenderar förresten tillagning av bacon i mikrovågsugn, eftersom det bildas mycket mindre tråkigheter i baconet när man lagar det i micron än när man steker det. Bara så du vet.)

Fakta om Piggy Wiggy Microbacon

 • Lägg upp till fem baconskivor på brickan, sätt på locket och kör i mikrovågsugnen lika många minuter som du har baconskivor. Ta-da! Perfekt knaperstekt bacon!
 • Tillagningstiden kan, som med allt annat man mikrar, variera beroende på just din mikrovågsugn. Vissa av oss på CoolStuff tyckte att den rekommenderade tillagningstiden var för lång och vissa tyckte att den var för kort. Testa dig fram!
 • Piggy Wiggy gör givetvis inte bara knaperstekt bacon - föredrar du ditt fläsk lite mjukare är det bara att sänka tiden
 • Lägg inte flera lager med baconskivor på varandra, kör istället i flera omgångar.
 • Piggy Wiggy Microbacon blir varm under användning. Låt stå någon minut i micron och använd grythandskar!
 • Locket ser till att hålla din micro fri från fettstänk.
 • Fårorna i Piggy Wiggy samlar upp det överflödiga fettet, vilket innebär hälsosammare bacon
 • Mått: 26,5 x 22 x 4 cm
 • Tål maskindisk

4.3

Sortera efter

 • A
  Anders :.

  Verifierad kund

  Det blir lika bra som i pannan

  Det blir lika bra som i pannan - men jag slipper all stekflott - jätteskönt!

 • L
  Lina

  Verifierad kund

  Perfekt för en LCHF-are

  Jag steker (stekte) ofta bacon till frukost hemma i köket i lägenheten (med öppen planlösning). Detta fick till följd att hela lyan på 55 kvm luktade och osade bacon hela dagen tills det var dags för mig att steka mina frukostbacon dagen därpå. När jag snubblade över produkten här och berättade om den för min stekos-känslige make sa han: KÖP!!!! Sagt och gjort. Är så himla nöjd med den!! Baconen blir jättebra, (4 skivor, i 4 minuter) krispiga och goda. Jag äter 4 skivor till frukost så att det inte får plats fler stör inte mig. Jag tycker den är lätt att rengöra (ställer den bland vanliga tallrikar i diskmaskinen, orka balansera den på det övre lagret som det står i beskrivningen lixom... inga problem än i alla fall.) Vissa hade flaggat här bland recensionerna att den skulle lukta konstigt vid användning... jag har inte märkt något alls. Körde den två ggr i diskmaskinen samt en vända i micron med vatten i innan jag använde den första gången. Helt luktfri. Förutom att det luktar bacon så klart ;), men det är STOR skillnad med lite baconlukt en stund eller ett tjockt lager OS som ligger i flera timmar! Någon sa också att den var svår att rengöra och att det där lagret med fett som gärna lägger sig på plast är svår att få bort.... till det har jag två kommentarer. 1. I min diskmaskin så diskar den rent. 2. är det så himla viktigt att få bort varje millimeter fett mellan varven? Det fettas ju ned igen av baconet vid nästa användning ;) Jag tycker inte heller den blir för varm, har aldrig bränt mig på den. Är nog olika beroende på vilken micro man använder. Enda anmärkningen är att själva lådan är lite för stor, så den får inte plats att rotera i min micro, vilket gör att baconen ibland blir ojämnt gräddade. Det är dock inget problem i sig då det ändå är gott, men ibland pausar jag efter 2 min och vänder på lådan ett halvt varv.

 • M
  Maivor J.

  Verifierad kund

  Ej provat

  Ska bli julklapp så vet inte hur bra den är än.

 • M
  Maja

  Verifierad kund

  Piggy wiggy

  Denna produkt är verkligen en höjdare baconet blir kanonbra,fettfri och knaprig Rekomenderar starkt!!

 • P
  Pb

  Verifierad kund

  Perfekta bacon

  Fantastiskt bra produkt, perfekta bacon! Rekommenderas varmt. Enda minuset är att det skulle behövas en större till fler bacon åt gången :)

Fri frakt, wow
Fri frakt vid köp över 499:-

Gäller standardleverans till ombud

Vi har snabba leveranser
1-3 dagars leverans

Gäller samtliga alternativ

Öppet köp
90 dagars öppet köp

och 2 års garanti på alla varor

Planet

Din kundvagn

😊

Ett ögonblick, vi laddar din kundvagn