Trygg E-handel
 • Fast frakt: 49:-
 • Blixtsnabb leverans
 • 90 dagars öppet köp
 • 2 års garanti på allt
iCade
Klicka för att snurra!
Bädda in
Lägg in bilden på din blogg

Kopiera och klistra in koden nedan på din blogg eller hemsida för att lägga in denna bild!

ION iCade

Sätt din iPad i dockan och gör dig beredd med joystick och knappar, för nu ska det spelas! Kompatibel med alla klassiska Atarispel och många andra spel.

Ta med din iPad till 1982.

Gamla människor minns det så väl, tiden innan hemdatorn. Tiden då man var tvungen att gå till grillkiosken och stadens enda arkadspel, som man matade med enkrona efter enkrona för att undvika att det lilla rymdskeppet rammades av asteroider. Timmarna gick och armarna blev så trötta att de nästan domnade bort men man var bara tvungen att hjälpa den där lilla grodan att skutta över vägen, en gång till. Du som var med minns det säkert med en viss nostalgisk värme.

Och nu kan du uppleva allt igen, i ditt eget hem med din egen iPad. För att inte tala om er kids där ute som behöver lite hederlig old school gaming. iCade heter den nostalgiska lådan som gör allt detta möjligt. Så fort du satt din iPad på plats så ansluter sig joystick och knappar automatiskt och trådlöst via bluetooth. Så det är väl egentligen bara att fundera över vilket spel du ska börja med. Pong? Space Invaders? Asteroids? Hela det klassiska Ataribiblioteket finns i App Store (ett spel ingår) men det finns även mängder av andra spel med stöd för iCade, och nya spel tillkommer hela tiden.

Fakta om ION iCade
 • Storlek: 26 x 27 x 41 cm
 • Kompatibel med 100 klassiska arkadspel från Atari. Dessutom mängder av fler spel som är, eller håller på att göras, kompatibla med iCade.
 • Ett spel ingår, fler kan köpas/laddas ner via App Store
 • Klassisk träkabinett i retroutförande
 • Fungerar med iPad och iPad 2
 • Autentiska kontroller med fullstor joystick och 6 knappar
 • Medföljer i paket: iCade, instruktionsbok på engelska, 2 AA-batterier
 • Över 70 timmars speltid innan AA-batterierna behöver bytas
 • 33 av 67 personer tyckte denna recension var hjälpsam
  Betyg:
  5,0

  Om du har pengarna och förstående eventuell sambo så köp!

  skriven av

  Jag hängde aldrig i arkadhallarna 1982, men vårdar varma minnen från 90-talet när varje kiosk och pizzeria med självaktning hade ett par slitna arkadmaskiner längst bort i lokalen. Jag har sedan dess  [...]närt en dröm om att en dag äga ett eget arkadkabinett. Fast dessa pjäser kräver rejält med utrymme och här känns ION iCade som ett klockrent substitut i smidigt format.

  Hela bygget känns mycket robust och knappar och joystick har "rätt" känsla. Man får montera själv vilket inte borde innebära några större problem för den som någon gång skruvat ihop något från ikea. Dra bara inte åt för hårt, tänk på att det är trä!

  IPaden placerar man i hållaren inuti kabinettet. Den dockas inte (överföringen sker via bluetooth) men det finns hål så man kan föra genom egen strömsladd för laddning om man vill.

  Skärmen är tänkt att placeras vertikalt, men kan även placeras horisontellt för spel som är tänkta att spelas så. Det senare funkar bra, men blir inte lika estetiskt snyggt.

  Det är inte helt enkelt att se om ett spel har stöd för iCade, men det finns en lista på tillverkarens hemsida som kontinuerligt uppdateras.

  Om jag skall säga något negativt om produkten så är den kanske lite dyr.

  Till sist vill jag tipsa om mina favoritspel (förutom det uppenbara 'Atari Greatest Hits') som verkligen känns "arkad" och med fördel spelas vertikalt:

  - 'League of Evil'
  - 'Velocispider'
  - 'Arcade Jumper'

  Tyckte du att denna recension var hjälpsam? Ja / Nej
Skriv en recension

Populära taggar

Se de senaste prylarna först!

Se de senaste prylarna först!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och läs om nya prylar när de släpps!