Kom på namn - vinn 20 000 kr presentkort

CoolStuff kommer alltid heta CoolStuff i Sverige, men vi planerar att gå in på nya marknader där vi av olika skäl inte kan heta det. Vi är alltså på jakt efter ett nytt namn och det tänkte vi att du skulle komma på, och dessutom bli rikligt belönad!

Kom på vårt nya namn så får du ett presentkort på CoolStuff på 20 000 kr inkl moms!

Det är inte helt lätt att bara spotta ur sig namn som funkar, så vill du vara med i tävlingen så krävs det att du läser igenom våra tankar kring det nya namnet nedan och ta lite tid på dig att komma på bra förslag. Å andra sidan är belöningen hög om vi väljer ditt förslag!

Namnet som domän

Vi måste kunna få tag på .com-domänen för namnet samt domäner för de flesta europeiska länder (.de för tyskland, .pl för Polen osv). com-domänen måste nödvändigtvis inte vara helt ledig, men den ska i alla fall vara till salu av ägaren. Många domäner är registrerade och sedan "parkerade" utan något innehåll av värde - ibland går det att lägga bud och köpa dessa domäner, men inte alltid. (se exempel på hur en parkerad domän kan se ut: fotboll.com) För att söka och se om olika domäner är lediga så rekommenderar vi Eurodns.

Några viktiga punkter att tänka på
  • Namnet ska fungera på många språk
  • Det kan mycket väl vara ett rent påhittat namn som inte finns - faktum är att det är det vi själva är mest inne på för tillfället även om vi inte har låst oss vid något
  • Om vi får in ett namnförslag som vi tycker är bra men behöver ändras (tex tipsar du om "Balawoo" men vi spånar vidare och tar namnet "Bawoola") så kommer du ändå vinna ett presentkort! Hur stort presentkortet blir beror på hur långt från ursprungstipset vi väljer att gå, men i exemplet ovan så skulle vi ge ett presentkort på ca 10 000 kr.
  • Om flera personer tipsar om samma namn så kommer det första tipset vinna. Det kan även inträffa delning av presentkort om vi får in snarlika tips och vi väljer ett mellanting mellan flera tips.
  • Om vi inte väljer något namnförslag som kommer in kommer vi trots det ge ett presentkort på 2000 kr till det bästa förslaget.
  • Att välja rätt namn är en viktig sak och vi kan därför inte garantera något datum då vi har bestämt oss utan detta får ta den tid det tar. Vi hoppas dock ha bestämt oss senast i januari 2009.
  • Mejla ditt/dina namnförslag till tillsammans med fullständiga kontaktuppgifter